avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Am si eu o problemă. Locuiesc cu bunica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Am si eu o problemă. Locuiesc cu bunica ,care de ...

Bună ziua. Am si eu o problemă. Locuiesc cu bunica ,care de curând a căzut la pat și necesită ingrijiri. Aș dori să afu care ar fi procedura sau ce aș putea face ca după moartea dânsei să pot moșteni casa cu condiția sa o ingrijesc.
Bunica avea 2 copii (tatăl meu si o mătușa) ambii decedați . Din partea tatei sunt eu si fratele meu și din partea mătuși e doar o verișoara... care ar fi de acord ca sa renunțe la drepuri in schimbul să o ingrijesc pe bunica...
Aș vrea să stiu cum as putea face acte pe partea legală pe dreaba asta. Gen să nu mă trezesc dupa moartea ei că are pretenții la bunuri chiar dacă eu am ingrijit o pe bunica.
Milțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ro5002 , utilizator 16:58, 4 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunica trebuie să vă facă la NOTAR contract de întreținere. Este singura posibilitate de a vă rămâne dvs casa în schimbul îngrijirii. Plătiți un NOTAR să vina la domiciliu dacă Bunica este nedeplasabilă. Dacă nu mai poate semna natural, amprenta cu tuș de la degetul arătător ține legal locul de semnătură. Dacă nu faceți contract de întreținere, nu veți obține nimic.
Am uitat să mentionez ca casa a fost mostenit de bunicu care a platit si pe fratii lui din casa...după care a decedat , o parte nu stiu exact ii sa revenit copiilor lor (tatăl și mătușa) care la rându lor au decedat și am moștenit noi partea lor...eu vreau să obțin partea bunici că o ingrijesc și partea verișoarei care a zis că cedeaza partea ei in favoarea mea daca o ingrijesc. Ar trebui să inchei cu ambi ceva act ?
Mai menționez că in trecut ea a suferit de niște probleme psihice care a fost tratată.
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara copii, cu act de vanzare cumparare catre un strain kittyutabran1 kittyutabran1 Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu o situatie Este vorba despre o succesiune. Gradul de rudenie este de nepoti. Matusa mea a decedat de curand, era ... (vezi toată discuția)
Mostenire laura_copaci laura_copaci Am si eu o problema in legatura cu mostenirea mai exact bunicul meu a murit in 1983 ,dupa moartea lui averea sa impartit intre bunica mea ,tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)