avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Ivăncescu

Activitate Elena Ivăncescu

Bună! Tata a decedat în aprilie 2020, iar eu am terminat liceul tot in 2020, la 18 ani. Am luat bac-ul, dar am decis sa nu continui studiile. Tocmai am implinit 23 de ani, si m-am hotarat sa dau la UMFCV, la asistenti medicali. Voiam să ştiu dacă mai sunt eligibilă pentru pensia de urmaș, având în vedere că limita de vârstă este 26 de ani, dar eu nu am mai continuat studiile după terminarea liceului. Mulțumesc anticipat!
Bună seara! Tata a decedat în urmă cu aproximativ șase luni, iar mama este plecată în UK. Noi nu putem face niciun demers pentru a ne primi alocațiile de stat blocate (care erau pe numele tatălui) și pentru pensiile de urmaș care ne revin în urma morții lui. Este nevoie personal de mama, iar ea își poate pierde locul de muncă dacă vine în țară, fiind oricum și călătoriile dificile în această perioadă de pandemie. Există vreo cale să se rezolve aceste probleme fără să fie nevoie de ea în persoană, de exemplu, să comunice detalii și acte online? Mulțumesc anticipat!
Bună! În urmă cu aproximativ un an și jumătate am fost victima unui viol în formă agravată. Inculpatul a fost obligat să-mi plătească suma de 100 000 de lei, cu titlu de despăgubiri morale. Mi s-a spus că nu are proprietăți și nu i se poate institui sechestru, iar eu nu am idee cum aș putea obține aceste daune. Menționez că am primit o compensație financiară de 20 800 de lei, din partea statului. Mulțumesc anticipat!