avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate Mira68

Activitate Mira68

Răspuns la discuția Scurgere apa Aer Conditionat...
Adam Grecu,
Multumesc pentru raspuns. Ideea e, ca nici in gradina nu poate fi evacuata apa, deoarece se pare ca tot acel teren (un soi de curti) le apartine locatarilor de la parter. De aici si nemultumirea lor. Cei de la parter vor ca toti cei care locuiesc la etajele superioare (6 la numar) sa le respecte proprietatea. Chiar o fac si, din bun simt, nu-mi scutur lenjeria de pat dimineata sau carpa de praf, dar mi se pare ca sunt din ce in ce mai ingradita in propria casa.
Evacuarea colectiva iese din discutie. Solul respectiv este proprietatea locatarilor de la parter. Umbrela ramane o solutie viabila :)
Buna ziua. Din cate stiu, acele gradini sunt proprietatea locatarilor de la parter.
Buna ziua

M-am mutat de aproape 3 ani si pana acum nu am avut probleme din cauza scurgerii apei din aerul conditionat. Incerc sa sintetizez problema mea. La parterul blocului, proprietarii au si o mica gradina. Anul asta am fost instiintati (locatarii de la etajele superioare) sa prelungim tevile de scurgere ale AC. Am facut-o. Acum a venit vecina sa-mi spuna ca nu e de ajuns ca am prelungit teava, ca-i picura apa pe masuta, si sa o intors spre dreapta sau, mai bine sa trec scurgere AC in scurgerea centralei termice (contra cost cu un instalator)!! Am inteles, respect dreptul fiecarui proprietar, dar nu mi se pare normal sa mi se incalce mie drepturile (si tuturor celorlalti vecini de pe 6 etaje). Nu stiu daca gresesc, dar mi-ar prinde bine o solutie. Daca gresesc si-mi puteti argumenta, va multumesc anticipat. O zi buna!
Discuție SRL sau PFA
Buna ziua
Patronul la care lucreaza nora mea i-a sugerat/ordonat sa treaca pe SRL sau PFA. Nu stim mare lucru despre ce implica aceasta organizare, asa ca vor, daca puteti, sa ma ajutati. Care ar documentatia necesara infiintarii, procentele pe care l-ar plati la stat (in ambele cazuri) si care dintre cele doua ar fi mai profitabile financiar pentru ea.

In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat
O zi buna