avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate Zaharia2020

Activitate Zaharia2020

notarul m-a inselat. a facut act aditional fara valoare la promisiunea initiala si nu la contractul de vanzare cumparare final.
Ce autoritate controleaza notarii si unde pot face plagere?
Am un act aditional la promisiune bilaterala de vanzare cumparare din 12.09.2017, act aditional prin care impreuna cu imobilul din promisiune se va vinde inclusiv si un loc de parcare. Vanzatoarea am aflat ulterior ca are istoric in inselatorii, a reinoit cu mine in decembrie 2017 actul aditional insa ambele sunt cu data pana cel tarziu 3luni de la data mentionata, adica ambele sunt expirate de mult. Nu a vrut sa mai reinoiasca a 3-a oara ca nu a intrat inca in posesia locurilor de parcare care vor fi subiectul unei dezmembrari cand va solutiona un proces pe care l-a intentat contructorului. Constructorul mi-a confirmat ca e de buna credinta si-i va da dar ca nu poate sa ma ajute sa ma asigure ca voi si primi locul de parcare eu semnand cu ea apartamentul am crezut ca are si parcarea in 3luni asa cum promisese. Acum de 2luni mi-a spus ca nu mai doreste sa-mi dea locul de parcare ca s-a suparat pe mine. I-am spus ca un act notarial nu poate fi neglijat pt ca e inselatorie. Ea taraganeaza cred procesul cu constructorul ca sa depaseasca 3ani actul meu aditional pt a-si pierde valabilitatea? Sa consider ca am ramas clar fara loc de parcare prescriandu-se dupa 3ani acest act aditional? Notara trebuia sa scada din pretul apartamentului suma locului de parcare si scapam de chinul asta. Asa a intrat in cardasie cu vanzatoarea erau inchise ambele la redactarea actului aditional si pe noi ca si cumparator ne-a lasat sa asteptam. Consider ca atitudinea notarei a fost neechidistanta dar nu se poate face nimic contra notarilor.
Avocata mi-a dat textul ca sa fiu protejat, Contributia financiara a sotiei e chiar zero dar pt ca a facut activitate casnica indelungata am mentionat totusi ca a venit cu acel procent si notara mi-a confirmat ca se va tine cont la un eventual divort de ce spune avocata si e corect acel procent. Insa pe ascuns m-a obligat totusi sa pierd jumatate in ciuda celor promise mai sus lasand prin pastrarea mentiunii uzuale de comuniune de bunuri care nu-si mai avea locul dupa ce a inteles si promis cele de mai sus.

Dapix a scris:

Nu este nici o contradicție între texte, notarul a redactat corect și legal contractul. Dacă doriți în cadrul partajului să obțineți mai mult de 50%, trebuie să vă adresați instanței de judecată.
În cazul regimului comunității legale de bunuri, chiar și cu o contribuție de zero lei a unuia dintre soți, bunul este considerat comun, cu prezumția de 50/50%.

Am cumparat un ap. acum 3ani cand deja casnicia era deja subreda. Am notat preventiv in contract ca in caz de divort sa nu pierd jumatate, astfel:
- suma de 70 e din resursele mele iar suma de 30 e din resursele sotiei.
Abia acum am realizat ca Notara a lasat in pagina urmatoare a contractului si textul probabil standard:
- “declar ca sunt casatorit sub regimul comuniunii de bunuri fara a avea incheiata o conventie matrimoniala”
Aceste doua aliniate par a fi in contradictie, deoarece primul e 70/30 iar al doilea probabil 50/50.
Casatoria e din 2010 iar ap. a fost luat in 2017.
Cat mi se cuvine mie care am muncit si cat sotiei care a fost tot timpul casnica; poate obtine cu usurinta jumatate din apartament in conditiile ambigue de mai sus?
Multumesc frumos pt. lamurire