avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am cumparat un ap. acum 3ani cand deja casnicia era ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am cumparat un ap. acum 3ani cand deja casnicia era deja subreda. ...

Am cumparat un ap. acum 3ani cand deja casnicia era deja subreda. Am notat preventiv in contract ca in caz de divort sa nu pierd jumatate, astfel:
- suma de 70 e din resursele mele iar suma de 30 e din resursele sotiei.
Abia acum am realizat ca Notara a lasat in pagina urmatoare a contractului si textul probabil standard:
- “declar ca sunt casatorit sub regimul comuniunii de bunuri fara a avea incheiata o conventie matrimoniala”
Aceste doua aliniate par a fi in contradictie, deoarece primul e 70/30 iar al doilea probabil 50/50.
Casatoria e din 2010 iar ap. a fost luat in 2017.
Cat mi se cuvine mie care am muncit si cat sotiei care a fost tot timpul casnica; poate obtine cu usurinta jumatate din apartament in conditiile ambigue de mai sus?
Multumesc frumos pt. lamurire
Cel mai recent răspuns: Zaharia2020 , utilizator 05:50, 10 Septembrie 2020
Nu este nici o contradicție între texte, notarul a redactat corect și legal contractul. Dacă doriți în cadrul partajului să obțineți mai mult de 50%, trebuie să vă adresați instanței de judecată.
În cazul regimului comunității legale de bunuri, chiar și cu o contribuție de zero lei a unuia dintre soți, bunul este considerat comun, cu prezumția de 50/50%.
Avocata mi-a dat textul ca sa fiu protejat, Contributia financiara a sotiei e chiar zero dar pt ca a facut activitate casnica indelungata am mentionat totusi ca a venit cu acel procent si notara mi-a confirmat ca se va tine cont la un eventual divort de ce spune avocata si e corect acel procent. Insa pe ascuns m-a obligat totusi sa pierd jumatate in ciuda celor promise mai sus lasand prin pastrarea mentiunii uzuale de comuniune de bunuri care nu-si mai avea locul dupa ce a inteles si promis cele de mai sus.

Dapix a scris:

Nu este nici o contradicție între texte, notarul a redactat corect și legal contractul. Dacă doriți în cadrul partajului să obțineți mai mult de 50%, trebuie să vă adresați instanței de judecată.
În cazul regimului comunității legale de bunuri, chiar și cu o contribuție de zero lei a unuia dintre soți, bunul este considerat comun, cu prezumția de 50/50%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort jovana jovana Buna ziua, va rog sa ma lamuriti: impreuna cu fostul sot am achizitionat un apartament platind un avans de 9200euro, restul fiind credit. La credit fostul ... (vezi toată discuția)
Partaj 30% - 50% cristinani cristinani Inainte de casatorie, socrii mei au avut un apartament, l-au vandut si banii i-au depus intr-un cont pe numele sotului meu si al socrului. Banii din contul ... (vezi toată discuția)
Partaj silvia99 silvia99 sunt casatorita de 23 ani. apartamentul cu 2 camere in care locuiesc (impreuna cu sotul si fiica mea) este pe numele meu, cumparat in rate, pe vremea in care ... (vezi toată discuția)