avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj 30% - 50%
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj 30% - 50%

Inainte de casatorie, socrii mei au avut un apartament, l-au vandut si banii i-au depus intr-un cont pe numele sotului meu si al socrului. Banii din contul respectiv au fost folositi ca avans pentru apartamentul pe care l-am cumparat cu credit ipotecar (pe numele meu si al sotului) dupa ce ne-am casatorit. Banii au fost transferati prin transfer bancar in contul bancii care ne-a acordat creditul ipotecar.
Acum suntem in divort, dupa 7 ani de casatorie. Banii pe care i-am folosit ca avans la achizitionarea apartamentului erau pe numele sotului inainte de casatorie.
Intrebare: la partaj, avansul se va retrage ca fiind doar al lui - a reprezentat 35% din valoare apartamentului si apoi impartim la jumatate? (adica mie imi revine 33% si lui 67%) Sau, tinand cont ca au trecut mai mult de 5 ani de la casatorie se imparte totul la jumatate si nu mai conteaza ca el a avut banii de avans ?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:21, 20 Septembrie 2009
scuze, 30% - 70%
Banii se vor considera integral ca fiind ai socrilor fiind ei oricand pot veni cu un contract de imprumut intre fiul lor si ei pentru acea suma de bani!B-)
NU are importanta cati ani au trecut de la casatorie ..pot trece si 100!
Dupa cum ati calculat singura foarte bine impartirea va fi 30 % dvs si 70% sotul!
Banii au regimul de bun propriu al socrilor dvs,iar cotele sunt cele stabilite de dvs si calculate si de maestrul Gr.Mihai-30% dvs,iar sotul va beneficia de o cota de 70%
Daca vor exista contestari probabil ca sotul dvs sau acestia ar putea face dovezi cu privire la provenienta sumelor de bani
In principiu, este asa cum ati calculat si dumneavoastra 30% - 70%.
Dar nu este batuit in cuie acest procentaj. Daca dovediti , ca in timpul casatoriei dvs ati avut o contributie mai mare la achitarea ratelor (de exemplu, un salariu mult mai mare decat a sotului), se poate ca partajul sa se faca 50% - 50%.
Inainte de casatorie, socrii mei au avut un apartament, l-au vandut si banii i-au depus intr-un cont pe numele sotului meu si al socrului.


Putem aprecia aceasta depunere de catre socrii dumneavoastra ca o donatie sub forma darului manual , facuta in consideratia ambilor soti , nu numai a propriului fiul .

Si atunci ,tinand cont si de alte elemente (venituri realizate , munca in gospodarie ) cotele parti din dreptul de proprietate sa nu corespunda prezumtiei de contributie egala .(30%-70% sau orice alt procent ) sau acest bun sa fie impartit in cote parti egale (50% , 50%) , dupa cum a amintit si rozi_2007;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cu probleme lungan_ro_1961 lungan_ro_1961 Buna ziua! Am divortat iar acum urmeaza partea cea mai grea,partajul. am o serie de intrebari la care sper sa primesc un raspuns cat de cat multumitor.Am sa ... (vezi toată discuția)
Divort Julia24 Julia24 Buna ziua. In cazul unui divort, cum se face partajul? Eu sunt casatorita de un an si jum. Eu doresc sa divortez pentru ca nu mai functioneaza deloc... Avem ... (vezi toată discuția)
Partaj lungan_ro_1961 lungan_ro_1961 in anul 2004 ne-am casatorit iar in anul 2006 am primit de la socrii o suma de bani ,transfer facut prin banca ,in contul sotiei, suma de bani cu care am venit ... (vezi toată discuția)