avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ DUPA DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ DUPA DIVORT

Buna ziua,

va rog sa ma lamuriti: impreuna cu fostul sot am achizitionat un apartament platind un avans de 9200euro, restul fiind credit. La credit fostul sot este imprumutant iar eu garant. In decursul celor aproape 3ani de casnicie, parintii mei ne-am trimis in conturi 12.500euro ajutor la rate, amenajari interioare, achizitie mobilier...! In 2011 am divortat, iar eu am ramas in imobil si am suportat integral ratele la ap si toate cheltuielile aferente imobilului si creditului. Acum fostul sot s-a recasatorit si si-a adus aminte ca are un apartament pe care si-l doreste cu ardoare! mi-a oferit o suma, cu care eu nu sunt deacord, iar el imi spune ca banii parintilor sunt donatie si eventual jumate din ei ar trebuii sa-i suporte el, iar ratele pe care le-am achitat doar eu dupa divort, doar jumate ma despagubeste deoarece se considera ca am stat in chirie! Mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare sunt 50-50!!
Va rog sa ma "luminati" la ce am dreptul sa cer a mi se restituii, daca el acum doreste ap, dat fiind faptul ca initial si a dat declaratie la notar ca este de acord ca eu sa preiau creditul si sa raman cu bunul, acum s-a razgandit!?!?!?
Iar daca inainte de casatorie am achizitionat o masina cu credit nevoi personale, credit in care tatal lui este titular, air fostul sot codebitor, am achitat ratele doar noi, si sunt chitante pe numele meu, atat inainte de casatorie cat si in timpul ei; am dreptul la o parte din autoturism??

Va multumesc....:)
Probabil veti avea dreptul la jumatate din ce s-a achitat.
Bun si daca el s-a razgandit, e de ajuns pt dvs sa nu mai vreti apartamentul?
Il puteti partaja in instanta.
Cereti sa vi se atribuie dvs ( va ajuta si acea declaratie ), dovediti ca ati avut o contributie mai mare si la plata creditului si la imbunatatiri si propuneti sa-i dati sulta jumatate din avans si alte contributii.

Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
gi-jane2, moderator
pai in acest moment dansul nu mai doreste sa-mi ramana mie acel apartamanet, nu mai este deacord sa preiau creditul, deoarece momentan nu sunt eligibila la banca.....desi eu platesc rata!!!, iar eu as fi deacord sa ramana cu apartamentul in conditiile in care ma despagubeste cu suma ceruta de mine!!! intrebarea mea era, cat am dreptul sa cer in acele sume, legal!!!
Dvs cereti suma cu care ati contribuit sau care credeti ca vi se cuvine. Oricum fostul se va opune sau va avea propunerea proprie, iar instanta va decide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Partaj Mika01 Mika01 Buna ziua ! in urma divortului, nu reusim sa ne intelegem la metoda de calcul a partajului. Dorim sa facem totusi partajul la notar. Avem de impartit ... (vezi toată discuția)