Legea 147/ 2020. Copilul meu merge o săptămână la școală si urmatoarea face on line de acasă. Por cere zilele libere plătite in baza legii de mai sus? Daca da, incepand de cand si dacă numai pentru săptămâna in care face on line sau pot cere continuu avand un vedere ca orele s-au scurtat, programul școlar fiind redus. Mulțumesc.
Din administrativ care revin la serviciu din concediu, deci nu pentru toti. Cei din administrativ care vin zilnic la serviciu nu trebuie sa faca. Decizia a fost luata in august si se aplica de atunci celor care pleaca si vin din concediu.
Nu am vazut nicaieri aceasta informatie, de obligativitate. Sefa directa mi-a spus ca este obligatoriu. Decizia rectorului pe care am primit-o in emailul profesional spune doar ca rectorul aproba testarea celor din administrativ la intoarcerea din concedii la serviciu, avand in vedere referatul nr...... si hotararea consiliului de administratie nr.....Am cerut simplu si politicos sa imi dea sa citesc documentele in care scrie obligativitatea, mesaj trimis sefei si departamentului juridic. A trecut mai bine de o saptamana si de la juridic nu am primit dovada, doar un mesaj simplist ca e obligatoriu iar de la sefa, ca voi fi sanctionata ca nu-mi indeplinesc fisa postului si ca nu respect normele SSM. Pe siteul universitatii nu sunt aceste documente pe care vreau sa le citesc deci nu am de unde sa le obtin. Laboratorul la care sunt trimisa nu mai este cel din decizia de aprobare a testarii adica laboratorul universitatii ci altul, unul privat. Rezultatele se comunica sefei directe si ea ne suna sa ne anunte daca e pozitiv sau negativ. Testarea nu garanteaza ca la locul de munca este prevenita infectia cu covid. Nu este diferenta intre cei care vin zilnic la serviciu si cei care revin din concedii mai ales ca in weekend multi merg peste tot, mare, restaurante, nunti, botez, spectacole etc. unde sunt aglomerari. Eu am stat casa in cencediu, exact pentru odihna si am redus maxim iesirile in oras. Cadrele didactice nu fac aceasta testare chiar daca vin din concedii desi ei vin la bilioteca unde lucrez eu, adesea fara masca pe fata. Pana la urma, masca, distantarea, aerisirea spatiilor si folosirea corecta a dezinfectantilor ne feresc de infectari. Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Cum procedez in cazul in care nu doresc sa fac testul pentru Covid daca exista un referat, o hotarare a Consiliului de Administratie in care se prevede testarea salariatilor din sectorul administrativ, care revin din concediu la serviciu si o decizie a rectorului de aprobare a testarii? Cum as putea reveni la serviciu fara sa fac aceasta testare pe care oricum nu o fac toti angajatii?