avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina2802

Activitate Cristina2802

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu clarificări pentru două aspecte:

1. În cadrul unei asociații de locatari, toate deciziile trebuie luate strict în cadrul adunării generale? Este permis și votul online, la distanță sau prin depunerea unei foi semnate? În legea 196/2018, la articolul 50, am găsit menționat că votul ar fi posibil și printr-o foaie semnată, dar președintele asociației susține că nu este așa și că sunt permise doar anumite condiții. Mă puteți ajuta cu argumente legale care să clarifice dacă există posibilitatea de a vota și altfel decât în adunarea generală? Menționez că nu pot fi întotdeauna prezentă.

2. Dacă majoritatea locatarilor decide să instaleze apometre radio, ce se întâmplă cu cei care nu sunt de acord? Sunt aceștia obligați să își schimbe apometrele pentru a avea același sistem cu restul locatarilor, sau se poate păstra un sistem mixt, cu unii pe apometre radio și alții cu citire pe hârtie? În cazul în care ar fi posibilă păstrarea unui sistem diferit, cum se gestionează eventualele diferențe sau pierderi? Cei cu apometre radio ar putea susține că citirea lor este exactă, în timp ce cei cu citire pe hârtie pot afirma că au raportat corect.
Buna ziua,
Astazi am vrut sa circul cu o anumita firma de transport in comun (nu vreau sa dau numele) impreuna cu catelul meu care era in lesa si avea si botnita (de mentionat totusi ca aveam si saculeti la mine + carnetul de sanatate cu vaccinurile la zi, practic toate cele necesare cat sa fiu foarte in regula) Mai mult de cat atat, rasa catelului este Labrador - pentru cei cu un minim de cunostiinta generala acesta rasa nici nu ar trebui sa poarte botnita, dar suntem in Romania si oamenii de aici nu prea inteleg rasele de caini inafara de bichoni si atunci incerc mereu pe oriunde merg sa fiu cat mai in regula.
Am catelul de 1 an de zile deja, timp in care am circulat cu diverse firme de transport in comun preucm tren (CFR + private), am circulat cu STB Bucuresti, Metrorex, RATC Constanta, RATBV (Brasov) etc. Peste tot aceste societati au un regulament in care este mentioant ca animalele se accepta doar daca poarta botnita si daca sunt in lesa, tocmai din acest motiv asa eram pregatita si eu acum.
Astazi dau sa urc intr-un mijloc de transport in comun (asemenea STB, doar ca din alt oras) si mi se spune ca nu am voie cu catelul. Nu aveam chef de scandal, ma gandesc ca soferul nu suporta animalele. Cobor si astept urmatorul autobuz... nici in urmatorul nu am voie. Se tipa la mine ca " acest mijloc de transport este pentru oameni nu pentru animale. Nici macar daca au botnita" ok.. cobor si imi continui mersul pe jos.
Am intrat pe website-ul companiei si nu exista niciun regulament cu reguli in interiorul autobuzelor - absolut niciun regulament scris. Niciun fisier. Am cautat prin filtru de search, am cautat in informatiile lor utile.. nu au niciun regulament si nici o precizare separata cum ca animalele nu ar avea voie. Atunci pe baza a ce imi comenteaza mie soferii? Vreau sa fac plangere si eventual sa se ajunga sa-i dau in judecata, deoarece consider ca am castig de cauza. Mie nu mi s-a deschis usa la autobuz a trebuit sa ma duc in fata la sofer sa intreb ce se intampla.. dar la un om al strazii si in stare de ebrietate se deschide foarte lejer usa. Nu am nimic cu acesti oameni, insa sansele ca ei sa faca stricaciuni sau mizerie sunt mai mari decat sansele de a face catelul meu care este si dresat acest lucru.
Din acest motiv repet, aceasta societate nu are un regulament existent.. iar mie nu mi s-a permit urcarea in autobuz. Doresc sa le fac plangere si sa se ajunga la judecata. Va rog sa ma ajutati cu pasii necesari de urmat
Curte publica.
Mersi de raspuns! O zi frumoasa!
Buna ziua,
Stau la etajul 1, iar vecinii mei de la parter si-au facut iesire personala din apartamentul lor in curtea comuna a blocului.
Acest lucru nu reprezinta o problema neaparat, dar din cand in cand acestia organizeaza petreceri si invitatii lor ies in gradina, fac galagie etc.
In plus, vecina foloseste doar ea curtea pentru a isi usca rufele. Practic si-au insusit curtea pentru diverse activitati si doar ei o folosesc.
Ce masuri legale se pot lua impotriva acestora si catre cine ar trebui sa ma adresez?