avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna ziua, va rog sa ma ajutati cu 2 lucruri: 01. in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna ziua, va rog sa ma ajutati cu 2 lucruri: 01. in cadrul unei ...

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu clarificări pentru două aspecte:

1. În cadrul unei asociații de locatari, toate deciziile trebuie luate strict în cadrul adunării generale? Este permis și votul online, la distanță sau prin depunerea unei foi semnate? În legea 196/2018, la articolul 50, am găsit menționat că votul ar fi posibil și printr-o foaie semnată, dar președintele asociației susține că nu este așa și că sunt permise doar anumite condiții. Mă puteți ajuta cu argumente legale care să clarifice dacă există posibilitatea de a vota și altfel decât în adunarea generală? Menționez că nu pot fi întotdeauna prezentă.

2. Dacă majoritatea locatarilor decide să instaleze apometre radio, ce se întâmplă cu cei care nu sunt de acord? Sunt aceștia obligați să își schimbe apometrele pentru a avea același sistem cu restul locatarilor, sau se poate păstra un sistem mixt, cu unii pe apometre radio și alții cu citire pe hârtie? În cazul în care ar fi posibilă păstrarea unui sistem diferit, cum se gestionează eventualele diferențe sau pierderi? Cei cu apometre radio ar putea susține că citirea lor este exactă, în timp ce cei cu citire pe hârtie pot afirma că au raportat corect.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2024
Cristina2802, utilizator

Alte discuții în legătură

In cazul unor pierderi de apa la un bloc de locuinte pierderile ... ulrema ulrema In cazul unor pierderi de apa la un bloc de locuinte pierderile se platesc numai de catre locatarii care NU au apometre cu citire radio ? (vezi toată discuția)
Contoare apa cu citire radio avrram avrram In adunarea generala a locatarilor, se ia hotărârea ( cu 50%+1 ) ca dupa montarea contoarelor de apa cu citire radio, diferențele de apa ( pierderile de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt locatara unui apartament intr-un bloc cu pierderi ... AnaCaram AnaCaram Bună ziua! Sunt locatara unui apartament intr-un bloc cu pierderi foarte mari de apa. În urma cu câteva luni de zile , am semnat un acord prin care ... (vezi toată discuția)