avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In cazul unor pierderi de apa la un bloc de locuinte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In cazul unor pierderi de apa la un bloc de locuinte pierderile ...

In cazul unor pierderi de apa la un bloc de locuinte pierderile se platesc numai de catre locatarii care NU au apometre cu citire radio ?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 18:29, 23 Iulie 2022
Nu exista o astfel de prevedere legala. Din punct de vedere tehnic, legat de masuratoare, toate apometrele sunt la fel, transmisia e un accesoriu. Legea obliga doar sa ai apometru, nu cu transmisie.
Legiuitorul in disp L nr 196/2018 a dispus reguli generale de respectat si de aplicat in cadrul asociatiilor de proprietari
:Legiuitorul nu a dispus modalitatea de repartizare pierderi/supliment utilitati
Se practica 3 variante care nu sunt perfecte si care deseori genereaza dispute intre locatari
Aceeasi poveste cu 3, cind in legea 196/2018 e trecuta doar una. Mai actualizati.
@latka
Va asumati responsabilitatea sa sustineti ca disp L nr 196/2018 sunt national respectate??
Îmi asum faptul că legea 196 din 2018 este scrisă suficient de elocvent și citeț pentru cei care o citesc. Pentru cei care vorbesc din amintiri, nu garantez.

Dacă nu o citiți și numai o invocați, nu aveți de unde să știți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! de o bună bucată de vreme mă confrunt cu următoarea ... ralukdas ralukdas Bună ziua! De o bună bucată de vreme mă confrunt cu următoarea problema :Deși mi-am montat apometre radio, sunt, în continuare, pus să plătesc ... (vezi toată discuția)
Este legala o astfel de decizie a adunarii generale? vire vire Buna ziua. In adunarea generala a asociatei de propietari s-a decis ca cei care nu isi monteaza apometre electronice cu citire la distanta, vor plati toate ... (vezi toată discuția)
Apometre cu citire radio probleme montaj Nexus11 Nexus11 Apometre cu citire radio Dorim sa montam (cel putin o parte dintre noi) apometre de citire de la distanta pentru a putea reduce din pierderile de apa ce ... (vezi toată discuția)