Multumesc ptr raspuns.
"Determinarea venitului net in sistem real poate constitui un avantaj, in sensul ca venitul asupra caruia se aplica impozitul poate diferi. Spre exemplu, in cazul inchirierii unui apartament, cota de impozit pe venit de 16% se aplica asupra venitului net, care se stabileste prin scaderea unei cote de 25% aplicata asupra venitului brut. In sistemul real, venitul net se va stabili prin scaderea din venitul brut a cheltuielilor efectuate pentru reparatiile si intretinerea spatiului. In categoria acestor cheltuielilor nu intra facturile pentru utilitati. "
Am citit acesta si am dedus ca cheltuieliile efectuate cu reparatiile pot fii deduse..........
In ce masura propietarul trebuie sa plateasca defectiuniile de la o centrala termica in conditiile in care aceasta s-a predat chiriasului in stare normala de functionare iar piesele defecte nu mai sunt in garantie?Plateste propietarul intreaga suma, o plateste chiriasul?Cum se deduc cheltuieliile la impozitul pe venituri din inchirieri?Se trece suma chiriei toatale din care se scade cheltuiala la declararea venitului real?
As dorii sa aflu daca la refugiatii(legea nr 189/2000) se percepe sau nu impozit asupra pensiei(>900Ron).Mentionez ca pentru impozitul pe locuinta sunt scutita de impozit.Va multumesc.
Am inchiriat un imobil care in cartea funciara apare la 400mp dar din masuratoriile chiriasului el este doar 350mp, unde pot cere o expertiza care sa fie luata in considerare de cartea funciara daca este o diferenta.Ce acte trebuiesc in acest scop.Va multumesc.
Buna ziua,
Cum pot "angaja" o menajera acasa daca sunt PF?Ce si unde trebuie depus pentru ca aceea persoana sa aiba toate drepturiile ca un salariat la o firma?In conditiile in care ar ramane insarcinata dupa 12 luni va trebui sa ii platasc cei 2 ani ?
Va multumesc!
Buna ziua,
In cate zile trebuie inregistrat contractul de inchiriere al unui imobil la Administratia Financiara?Propietarul e dintr-un judet si chiriasul din alt judet ca si locatia.Initial am semnat contractul in 2 exemplare iar la Administratia Financiara mi s-au cerut 3, termenul ar fii 15 zile timp in care nu mai am cum sa ma vad cu chiriasul ptr a mai semna inca un exemplar in original.Exista o lege care prevede clar care e termenul limita ptr depunere......unde sa scrie clar ca sunt 15 zile si nu 30 zile?
Va multumesc!
Normal ca s-a cerut in instanta ce are declarat la AFP, dar dupa cum v-am si spus "toate veniturile importante nu sunt declarate in CM si nici la administratia financiara......".........practic ce face:toate propietatiile le-a pus la dispozitia firmei "lui" prin contract de comodat ca sa nu incaseze venit....iar firma le inchiriaza la chirii fabuloase altor firme(peste 100.000RON, la una din ele)......dar firma ii "da" pe hartia de salariu un salariu de 1500 RON......dragut...........ca sa arate instantei ca e un simplu angajat....fara alte venituri la AFP.....etc.Firma e fizic a lui dar a avut grija sa nu apara el in spatele ei.........fiind o persoana X care i-a dat semnatura in alb pe o hartie.........pe care binenteles poate sa scrie ce vrea ca sa aiba acces la ea candva..........iar alta hartie in care sa se ocupe de firma....sa o reprezinte....sa deschida conturi....sa activeze......tot......astfel ca la ORC sa nu apara el.Pana si administratorul firmei care cica i-a semnat adeverinta de salariat e angajat de el..........contractul de munca e semnat de el cu el.....angajat/angajator......dragut, nu?.......dar judecatorul ii da castig de cauza......doar suntem in RO...........oamenii cu bani fac legea in aceasta tara.nu conteaza copiii......pot fii aruncati ca pe o carpa.......cum ar fii ca ambii parinti sa procedeze asa????.....si se mai spune ca STATUL protejeaza familia........interesele copiiilor..........sunt situatii in care pe pot face verificari din partea instantei.........sa verifice niste aspecte...........nu sa dea verdicte si cu data punerii actiunii in instanta............iar procesul daca dureaza 5 luni nu se achita pensie fiinca e pe rol................
In tranzactia de divort s-a inclus si pensia ptr minor de 5000Euro........pana la majorare........binenteles judecatoarea nu a cerut atunci acte doveditoare pentru aceasta suma.........iar la 5 luni dupa pronuntare binenteles a bagat proces ptr micsoarte pensie cum ca venitul "actual" nu ii mai permite decit 250RON..........iar instanta i-a dat castig de cauza.........toate veniturile importante nu sunt declarate in CM si nici la administratia financiara......le are binenteles neidentificate............copilul ramanand in grija mamei si cu o sa zisa pensie dupa venitul declarat fiscal...iar pesoana in cauza asa zis Tata.......defileaza in oras in masini de lux si apartamente si firme super luxoase dar care nu apar pe numele lui.........Nu mai spun ca nici macar nu se intereseaza de sanatatea copilului luni de zile iar cand isi aduce aminte il vrea de pe o zi pe alta..........."maine il vreau"............Exista posibilitatea de a putea verifica si inafara tarii daca are firme pe numele lui si venituri?????deoarece tot ce obtine se revede inafara...care ar fii proceduriile?????