avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprafata construita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprafata construita

Am inchiriat un imobil care in cartea funciara apare la 400mp dar din masuratoriile chiriasului el este doar 350mp, unde pot cere o expertiza care sa fie luata in considerare de cartea funciara daca este o diferenta.Ce acte trebuiesc in acest scop.Va multumesc.
Poate că nu este nevoie de expertiză.

Măsurătorile efectuate de chiriaş pot fi eronate, sau

În CF figurează suprafaţa construită (amprenta la sol), în timp ce chiriaşul a măsurat doar suprafeţele interioare, fără a ţine seama de grosimea zidurilor (atît exterioare, cît şi interioare - pereţi despărţitori).

Oricum, suprafaţa este un element esenţial doar dacă chiria a fost stabilită pe metru pătrat.

Liviu S.Bordaş
Exista firme specializate de expertiza, sau experti autorizati.Puteti solicita o expertiza care va lamuri lucrurile.
Incercati sa dati o intrebare chiar angajatilor de la funciara.:giggle:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata desfasurata si construita la sol cyan cyan 1. Suprafata construita desfasurata este supraf. utila plus cota indiviza sau supraf. totala plus cota indiviza? 2. Care este suprafata construita la ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre suprafata utila si suprafata construita mariamanea mariamanea Buna ziua, Este undeva reglementata diferenta dintre suprafata utila si suprafata construita cand este vorba de un imobil nou construit? Din catre am citit ... (vezi toată discuția)
Dreptul proprietatii MadalinaNitulescu MadalinaNitulescu Buna Ziua...... Anul trecut am cumparat o casa intr-o curte comuna...Vecinii mei au casa cumparata de la Icral care bineinteles din diferite motive au facut ... (vezi toată discuția)