avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate Maricica124

Activitate Maricica124

Nu fac naveta, spitalul angajator este in Brasov dar centrul de pregatire este la spitalul din Mures. Eu locuiesc in Mures pe perioada pregatirii timp de 4 ani. In primul an am fost chemata sa trimit analizele catre medicul de medicina muncii de la Brasov, dar facute pe cheltuiala mea sau sa ma prezint la Brasov, din nou drumul pe cheltuiala mea. Este vreo optiune din acestea doua legala?
Multumesc! In cazul in care imi este solicitat sa ma prezint la spitalul angajator(200km dus-intors) angajatorul este obligat sa imi deconteze transportul?
Buna ziua, daca sunt angajat la un spital dar lucrez cu prezenta fizica in alt judet, unde imi fac medicina muncii? Sunt obligat sa ma prezint la spitalul de angajare din judetul respectiv sau il face spitalul unde ma aflu fizic?
Exista varianta sa le fac unde ma aflu si sa imi fie decontate pt a nu fi nevoie sa ma deplasez?
Multumesc
Buna ziua,
Am un teren mostenire, dupa care platesc impozit. Problema este urmatoarea: terenul a fost cumparat de bunicul meu acum 40 de ani cu contract de mana, inteleg ca acesta nu are nici o valoare in fata unui notar si nu pot face succesiunea dupa el.
Intrebarea mea este: cum il pot trece legal pe numele meu si daca este un proces complicat si de durata, si bine-nteles costisitor?
Multumesc!
Buna ziua. Ma puteti ajuta va rog cu un calcul exact, cand ar trebui sa ies la pensie daca sunt nascuta in 11.02.1964 am 33 ani lucrati si 1 copil.
Multumesc!
Va multumesc pt lamuriri!
Va mai deranjez cu o ultima intrebare.
Aceasta cercetetare daca e sa fie facuta imi poate afecta un viitor loc de munca? Apare in revisal?
Va multumesc pt raspuns.
Daca totusi se face o comisie desciplinara ( orgoliul firmei e foarte ranit in acest moment pt ca am ales sa plec) ce se poate intampla daca aleg sa nu ma prezint?
Buna seara, mi-am depus demisia dar doresc sa plec cu 4 zile inainte de de expirarea preavizului ( 16 zile in loc de 20).
Am depus cerere prin care am motivat lucrul acesta, mi s-a raspuns ca motivul nu este intemeiat.
Totusi doresc ca dupa 16 zile de preaviz sa nu ma mai prezint. Ce se poate intanlmpla in acest caz?
Se poate face o cercetare disciplinara chiar daca eu mi-am motivat demisia, si daca da la ce concluzie se poate ajunge?
Se poate ajunge pana in instanta pt cele 4 zile?
Multumesc!
Va multumesc! Oare ma puteti ajuta si cu articol de lege care mentioneaza lucrul acesta? Doresc sa fac o cerere scrisa deoarece verbal nu ma pot intelege nicicum cu HR.
Bună ziua,
Vaucherele de vacanta se primesc doar pe lună completa?
Ex: început loc munca 11 martie terminat 15 mai.
Primesc doar pe aprilie pt că e singura luna completa?
Va rog să mă ajutați cu ce spune legislația în acest calcul
Mulțumesc anticipat!