(Buna ziua, timp de peste 4 ani am fost bransat la apa in imobilul pe care il avem la demisolul unei cladiri cu 4 etaje (si 4 proprietari diferiti) tevile de apa erau acolo cand am cumparat, era existent robinet de apa, am intrebat ceilalti coproprietari cine are contractul de apa pe numele lui, m-am oferit sa platesc integral factura platita nitial pe bransamentul respectiv si am consumat cca 5-6 m3 apa la amenajarea initiala a imobilului, vecinii nu au avut nici o obiectie, desigur, la acel moment! dupa 4 ani jumatate, unul din vecinii din curte unde mai exista o cladire, cu alt numar cadastral, a trecut contractul de apa pe numele lui , special pentru a-mi face rau si a ma debransa ilegal de la accesul la apa / fosa septica; mai mult !!! a patruns cu forta in imobilul nostru, a schimbat circuitul initial al cladirii de alimentare apa / canalizare, ne-a luat o camera din cele 2 existente, prin care a trecut ulterior cele 2 tevi, restul camerei umplandu-l cu moloz, , blocand astfel accesul spre acea camera, special pentru a ne impiedica dreptul de folosinta la proprietatea noastra! am facut reclamatie la Apa Ilfov, ei desi conform legii 241/2006 pot incheia contracte individuale pentru fiecare proprietar au refuzat 1. sa medieze situatia, desi au dat un singur contract unuia din proprietarii unde sunt mai multi utilizatori, fara a-l obliga printr-o simpla clauza sa permita accesul liber si fara discriminare la apa / fosa al tuturor proprietarilor 2. sa ne incheie un alt contract de bransament individual, desi legea spune ca fiecare utilizator are dreptul la un astfel de racord)
ce putem face in acest caz / dorim asistenta unui avocat pentru a rezolva aceasta problema, multumim frumos
cyboka
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
poti schimba cheia doar la tine acasa, daca ai o proprietate, daca nu, doar cu acordul proprietarului, si sa ii dai o cheie de rezerva, asa cum este de bun simt, pt. ca poti sa nu mai platesti chira / utilitatile sau sa vinzi droguri / obiecte furate, sau pocneste o teava de apa, si putem vorbi asa toata ziua... esenta este ca te afli in casa lui, cu drept limitat de folosinta si nu de proprietate; in plus modificarile aduse spatiului inchiriat fara acordul proprietarului este clauza de reziliere de obicei, in contractele normale la cap! :)
eu de exemplu intru in proprietate doar dupa ce ma anunt, si in prezenta chiriasului...asa mi se pare normal, asa am stat ani de zile cu chirie in tarile occidentale, toti proprietarii aveau cheia apartamentului/ spatiului inchiriat, daca schimbam eu butucul ca asa vroiam eu, chemau imediat politia si ma evacuau!
strange banuti , ia o casa pe urma considera-te proprietar :) bafta multa!!!
sunt proprietar, inchiriez, iar chiriasul nu mai doreste sa plateasca din start chiria, dupa achitarea garantiei sau doar a unei luni din contract; alt scenariu: schimba destinatia prevazuta in contract, desi e interzis acest lucru, si este clauza executorie de reziliere / evacuare. sau...vinde droguri sau lucruri furate si politia in loc sa imi sparga usa pe care o platesc tot eu, apeleaza la cheia de rezerva... sau...este plecat in concediu sau in deplasare si se sparge vreo teava de apa sau avem un scurtcircuit, etc. ... vecinii suna desigur proprietarul sa vina urgent... caz de forta majora; la toate spatiile care le-am inchiriat, nici un client nu a comentat, si nici eu nu am intrat decat in prezenta lor, asa cum le-am si comunicat din start, dar am pastrat o cheie de rezerva.... pana cum cand am dat de un ciudat care, desi avema clar clauza de a nu aduce nici o modificare spatiului, si i-am dat initial 3 chei, si am pastrat una, nu a comentat nimic pana nu s-a vazut cu contractul incheiat la o super chirie...acum vrea sa schimbe butucul, deci sa incalce din start contractul! chiriasul este in final tot un chirias, nu un propietar, si el este la mine in casa pana una alta, cu contract ferm si de bun simt!