1. Am închiriat o locuința. Proprietarul are dreptul la o cheie de la locuința lui.
Exista o prevedere legala referitoare la obligativitatea chiriașului de a da o cheie proprietarului după ce schimba butucul sau ceva de genul este normal si legal ca proprietarul să aibă o cheie de la ușă.
2 Proprietarul vrea sa schimbe caloriferele din locuința închiriată. Am fost anunțat azi (sâmbăta) ca de luni vin muncitori sa schimbe calorifere etc și eu trebuie sa asigur accesul în locuința. Întrebare : ca proprietar are dreptul să intre când vrea el în locuința ?
ynocentta
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Chiriasul nu are dreptul sa inlocuiasca butucul decat cu acordul proprietarului
Drepturilesi obligatiile partilor ar trebui sa fie concret ptrevazute in contractul de inchiriere
Proprietarul are dreptul sa inspecteze ,sa solicite accesul in locuinta cu informarea prealabila a chiriasului
cyboka
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
poti schimba cheia doar la tine acasa, daca ai o proprietate, daca nu, doar cu acordul proprietarului, si sa ii dai o cheie de rezerva, asa cum este de bun simt, pt. ca poti sa nu mai platesti chira / utilitatile sau sa vinzi droguri / obiecte furate, sau pocneste o teava de apa, si putem vorbi asa toata ziua... esenta este ca te afli in casa lui, cu drept limitat de folosinta si nu de proprietate; in plus modificarile aduse spatiului inchiriat fara acordul proprietarului este clauza de reziliere de obicei, in contractele normale la cap! :)
eu de exemplu intru in proprietate doar dupa ce ma anunt, si in prezenta chiriasului...asa mi se pare normal, asa am stat ani de zile cu chirie in tarile occidentale, toti proprietarii aveau cheia apartamentului/ spatiului inchiriat, daca schimbam eu butucul ca asa vroiam eu, chemau imediat politia si ma evacuau!
strange banuti , ia o casa pe urma considera-te proprietar :) bafta multa!!!
Nu te baga in seama
Am 3 proprietati 2 apartamente unul in Iasi si unul in Bacaui si o casa la tara (mostenita).
Locul de munca actual este in alta localitate.
#Proprietarul locuintei inchiriate LOCUIESTE LA TARA. Cand vine la oras MAI TRECE PE LA CASA LUI DIN BURICUL TARGULUI ca doar nu o sa stea in autogara pana vine autobuzul.
Ultima data cand a folosit cheia era acasa dor sotia aflata in vizita si eu la munca etc
AM renuntat la locatie ....
Grija mare cu proprietarii ....
Inchiriere apartament
Bart
Buna ziua,
am inchiriat un apartament.proprietarul doreste sa intre in casa oricand in lipsa noastra ca sa citeasca apometrele si sa isi ridice chiria. am zis ... (vezi toată discuția)