Buna ziua. Ce se poate face in cazul in care un minor nu dorește să vină în vizită/ să doarmă, pentru perioade scurte de timp la tatăl său din cauza ca are o relație nouă? Copilului i s au spus minciuni și a fost înverșunat de către mamă, împotriva tatălui și a noii partenere. Singura modalitate de a se vedea este în afara locuinței unde locuieste tatăl ( daca partenera este prezenta in casa) sau să doarmă numai când noua parteneră pleacă pentru a veni copilul în vizită?
Ce poate face tatăl în această situație pentru a nu mai fi nevoit să plece partenera pentru a se vedea cu copilul?
Custodia este comună, iar mama minorului îl amenință pe fostul ei soț că îl decade din drepturi dacă noua parteneră se vede cu copilul.
Copilul are 15 ani.
Dacă tatăl decide să nu mai plece partenera din casă, iar copilul să nu vrea în continuare să vină, poate fi decăzut din drepturi?
Este vorba de un șantaj creat și alimentat de mamă și susținut de copil.
Relația nouă este stabilă, de 3 ani și urmează să se concretizeze cu căsătorie în următorul an.
1. Mă interesează să știu ce act pot face pentru a mă asigura că voi avea dreptul integral asupra apartamentului pe care l am cumpărat pe numele meu prin programul prima casă, în eventualitatea unui divort. Viitorul soț este divorțat și are copil minor din acea căsătorie. Apartamentul vreau să rămână numai al meu sau al viitorilor mei copii.
2. Viitorul socru vrea să i cumpere nepotului minor (din partea viitorului sot) un apartament. Ce act trebuie facut pentru ca acest bun să rămână doar nepotului din prima căsătorie a soțului și a nepoților (din căsătoria cu mine). Mentionez ca tutorele legal al minorului din prima căsătorie este mama acestuia, dar custodia este comună.