avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Mă interesează să știu ce act pot face ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Mă interesează să știu ce act pot face pentru ...

Buna ziua,

1. Mă interesează să știu ce act pot face pentru a mă asigura că voi avea dreptul integral asupra apartamentului pe care l am cumpărat pe numele meu prin programul prima casă, în eventualitatea unui divort. Viitorul soț este divorțat și are copil minor din acea căsătorie. Apartamentul vreau să rămână numai al meu sau al viitorilor mei copii.

2. Viitorul socru vrea să i cumpere nepotului minor (din partea viitorului sot) un apartament. Ce act trebuie facut pentru ca acest bun să rămână doar nepotului din prima căsătorie a soțului și a nepoților (din căsătoria cu mine). Mentionez ca tutorele legal al minorului din prima căsătorie este mama acestuia, dar custodia este comună.

Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
Irina E.B, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:51, 19 Septembrie 2020
Buna ziua,
1. Incheiati o conventie premaritala la notar.
2. Incheie act de vanzare cumparare pe numele acelui minor, act ce se va semna in calitate de parinti de cei doi.
Actele se incheie LA NOTAR!
1. Convențiile matrimoniale produc efecte doar pentru viitor.
Nu trebuie sa faceti nimic. Apartamentul este bunul dvs propriu, dobândit anterior. Ca atare, în caz de divorț nu va fi inclus la partaj.
In privinta moștenirii, daca dvs veti deceda inaintea sotului, acesta va moșteni 1/4, în calitate de sot supraviețuitor.
Dacă nu doriti acest lucru, transmiteti-i apartamentul fiului dvs, cât timp trăiți.
2. Nici viitorul socru nu trebuie să facă nimic.
Oricum el va fi mostenit doare de soțul dvs si ulterior de nepoții lui de sânge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ,eu am un apartament cumpărat din mostenirea familiei ... Bună ziua ,Eu am un apartament cumpărat din mostenirea familiei mele si doresc sa ramana fiicei mele ca mostenire de familie. Dacă înainte de căsătorie ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil minor roxana_dido roxana_dido CUM ANUME POATE UN PARINTE, PROPRIETAR AL CASEI FAMILIEI SA LASE MOSTENIRE COPILULUI SAU MINOR CASA, FARA A PUTEA ATACA APOI ACEL ACT?MENTIONEZ CA SOTII NU MAI ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. urmeaza sa ma casaroresc si dorim sa ne construim ... crissaelena crissaelena Buna ziua. Urmeaza sa ma casaroresc si dorim sa ne construim o casa pe terenul viitotului sot. Eu am strans o suma de bani(10000 euro), bani stransi din ... (vezi toată discuția)