avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am un apartament cu credit la banca pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am un apartament cu credit la banca pe numele meu ...

Buna ziua, am un apartament cu credit la banca pe numele meu dobandit acum 3 ani, iar anul viitor urmeaza sa ma casatoresc. Fiind dobandit inaintea casatoriei, trebuie sa fac act de separatie de bunuri sau nu se va supune regimului bunurilor comune pentru ca e dobandit inainte de casatorie ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:54, 25 Februarie 2025
Buna ziua

Apartamentul ramane bunul dvs propriu.
Convențiile matrimoniale (cum este separatia de bunuri) produc efecte numai pentru viitor.
Deci, se refera la ce veți cumpara cu sotul, după incheiarra căsătoriei.
Ele nu privesc bunurile deja avute în proprietate.
Chiar și dacă nu încheiați nicio convenție, bunurile dobândite anterior căsătoriei sunt și vor rămâne bunuri proprii.
În caz de divorț, nu se împart. Cat timp trăiți, soțul nu are niciun drept asupra bunurilor respective.
Dacă decedati dvs prima, soțul va moșteni o cotă, care depinde de rudele dvs, cu care va veni în concurs la moștenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri inainte de casatorie Isabella78 Isabella78 Buna ziua.eu am un credit de prima casa si respectiv o casa si doresc sa ma casatoresc.viitorul sot are un copil si doresc sa stiu daca apartamentul se imparte ... (vezi toată discuția)
Separatia de bunuri in timpul casatoriei - mostenitori Crina.Crina Crina.Crina Bună ziua. Am citit mai multe răspunsuri legate de acest subiect, dar tot nu m-am lămurit deplin. Eu și soțul deținem acum la comun un apartament. El are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! urmeaza sa ma casatoresc si eu detin un apartament ... CrissB22 CrissB22 Buna ziua! Urmeaza sa ma casatoresc si eu detin un apartament cumparat inainte de casatorie, dar in care am locuit impreuna cu viitorul meu sot de aprox 5 ani. ... (vezi toată discuția)