avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ,Eu am un apartament cumpărat din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ,Eu am un apartament cumpărat din mostenirea familiei ...

Bună ziua ,Eu am un apartament cumpărat din mostenirea familiei mele si doresc sa ramana fiicei mele ca mostenire de familie. Dacă înainte de căsătorie se încheie un act prenupțial în fără unui notar, cu viitorul.sot ajuta in caz de divorț sau deces,și dacă se poate ataca.Mentionaz ca viitorul sot nu are copii!Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:14, 4 Februarie 2024
În legislația romana, nu exista contracte prenupțiale.
Exista convenții matrimoniale, iar acestea produc efecte numai pentru viitor (pentru ce veți cumpără de la convenție incolo).
Dacă dvs aveți bunuri dobândite anterior căsătoriei, ele sunt și vor rămâne bunuri proprii. Asta înseamnă că în caz de divorț, nu se împart.
De asemenea, convențiile matrimoniale nu schimba regulile în materie de dreptul la moștenire.
Cu sau fără convenție, dacă decedati prima, soțul dvs are dreptul la 1/4 din bunurile dvs. Desigur, dacă are pretenții la moștenire și nu dorește sa renunțe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare SerenaB SerenaB Buna ziua! In urma succesiunii dupa decesul tatalui meu am mostenit niste bunuri pe care nu as vrea sa le impart cu viitorul sot. Insa nu as vrea sa fac un ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala - in caz de deces al unui sot (ambii soti cu copii din casatorii anterioare) AlinaIoanaMihut AlinaIoanaMihut Buna ziua! Mama mea (vaduva) urmeaza sa se casatoreasca cu un barbat divortat care are 4 copii. Cei doi viitori soti doresc sa semneze un conventie ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial romania cristina_pusty cristina_pusty Buna ziua! Va rog mult sa ma lamuriti asupra unei probleme: Viitorul meu sot si-a exprimat dorinta de a incheia un contract prenuptial, din motiv ca el ... (vezi toată discuția)