avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Ce se poate face in cazul in care un minor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Ce se poate face in cazul in care un minor nu dorește ...

Buna ziua. Ce se poate face in cazul in care un minor nu dorește să vină în vizită/ să doarmă, pentru perioade scurte de timp la tatăl său din cauza ca are o relație nouă? Copilului i s au spus minciuni și a fost înverșunat de către mamă, împotriva tatălui și a noii partenere. Singura modalitate de a se vedea este în afara locuinței unde locuieste tatăl ( daca partenera este prezenta in casa) sau să doarmă numai când noua parteneră pleacă pentru a veni copilul în vizită?

Ce poate face tatăl în această situație pentru a nu mai fi nevoit să plece partenera pentru a se vedea cu copilul?

Custodia este comună, iar mama minorului îl amenință pe fostul ei soț că îl decade din drepturi dacă noua parteneră se vede cu copilul.

Copilul are 15 ani.

Dacă tatăl decide să nu mai plece partenera din casă, iar copilul să nu vrea în continuare să vină, poate fi decăzut din drepturi?

Este vorba de un șantaj creat și alimentat de mamă și susținut de copil.

Relația nouă este stabilă, de 3 ani și urmează să se concretizeze cu căsătorie în următorul an.

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
Irina E.B, utilizator
Cel mai recent răspuns: Deia14 , utilizator 01:04, 7 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Custodia este comună, iar mama minorului îl amenință pe fostul ei soț că îl decade din drepturi dacă noua parteneră se vede cu copilul.

e o amenintare fara niciun suport.

Dacă tatăl decide să nu mai plece partenera din casă, iar copilul să nu vrea în continuare să vină, poate fi decăzut din drepturi?

nu are de ce sa fie decazut din drepturi, dar nici copilul nu poate fi obligat sa vina sau sa o accepte pe partenera.
Incercati o executare silita.
Faceti o programare si mergeti mai inainte la avocat ca sa intelegeti situatia pe larg.
Aveti acest drept si este bine sa il exercitati.

Nu se poate pune problema cu decaderea din drepturi.

Dupa mine soluția e consiliere urgenta a mamei dacă nu, pus în vedere, de dgaspc ca se va cere decăderea din drepturile părintești, copilul are dreptul la relație personala cu tatăl și tatăl și restul familiei parentale are dreptul la relație cu baiatul.
Mai ales ca e băiat.
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2021
gi-jane2, moderator
Copilul este maricel. Cred ca cel mai indicat ar fi sa cereti Protectiei Copilului monitorizarea programului de legaturi personale.
Ati putea face ordonanta si cere ca preluarea sa se faca de la scoala, copilul sa nu treaca pe acasa.
Pe de alta parte, daca partenera mai iese cate o seara cu prienele sau merge la mama ei astfel ca timpul dumneavoastra sa fie alocat strict copilului nu ar fi ceva negativ ba din contra.
Este o situatie dificila insa e important sa nu puneti copilul sa va poarte bataliile.
Nu aveti sanse cu consilierea fostei partenere. Nu avem psihologi specializati si mai ales nu o sa o sileasca nimeni sa mearga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea drepturilor parintesti MareProblema94 MareProblema94 Buna ziua. Nu stiu sigur daca s-a mai pus problema in modul in care o voi pune eu, dar necazul este urmatorul: familia este formata din mama, tata si 2 copii. ... (vezi toată discuția)
Copilul stă la domiciliul concubinului mamei și nu mi se permite să îl iau în programul de vizită și e alienat. cum pot rezolva problema? yo85 yo85 În urma divorțului domiciliul copilului a fost stabilit de instanta, cu acordul meu la mama care locuiește cu părinții ei. De o jumătate de an mama și-a ... (vezi toată discuția)
Ce-ar putea face bunica (55 ani) copiilor pentru a-i prelua legal? vali77 vali77 Sora mea a nascut acum 10 ani un baietel. De la cateva luni copilul e crescut in acelasi apartament de bunica sa , mama celei care l-a nascut. Copilul doarme ... (vezi toată discuția)