avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Activitate office kronosconstruct

Activitate office kronosconstruct

Rog consiliere ORDONANȚĂ nr. 11 din 31 ianuarie 2022, www.avocatnet.ro/articol_606...


Esalonare în insolvență. Exista persoane care sa aiba experienta aceasta?
Firma in insolventa are depusa o declaratie de creanta la o alta firma aflata in insolventa. Firma la care detine creanta, in anul 2022 iasa din insolventa. Mai are vreo sansa sa isi recupereze suma inscrisa?
In afara actiunilor in instanta, o firma in insolventa ce alte metode de recuperare creante mai are? Masura tertului poprit s-a suspendat executarea silită la data intrării în vigoare a Legii nr. 113/2020. Multumesc anticipat!
Buna! O esalonare simplificata. S-au achitat toate cele 11 rate. Pt cea de 12-a rata, ultima conform grafic, nu am stiut ca nu poate fi prelungita ca si termen de plata cu cele 30 de zile. In acest caz se aplica optiunea de mentinere a valabilitatii ei, avand in vedere ca e prima data cand se pierde? Daca se pierde esalonarea simplificata pt neplata la termen a ultimei rate, care sunt sanctiunile? Ulterior se poate depune o noua esalonare simplificata?
O firma care are o esalonare pe Legea 207/2015 si o esalonare pe OG 181/2020 este in postura de a solicita modificarea deciziei de esalonare. Poate opta pentru modificarea deciziei de esalonare pe Legea 207/2015 sau este obligatoriu ca modificarea de esalonare sa se faca pe esalonarea simplificata. Mentionez ca sunt depuse garantii suficiente pe esalonarea clasica. Multumesc anticipat!
Buna. Nu a respins-o ANAF in mod oficial. Doar telefonic au sunat sa vada, avand in vedere dosarul de esalonare pe rol, cum de am considerat ca se poate obtine restructurarea sumelor acumulate in perioada crizei generate de COVID 19.
Buna ziua. Am urmatoarea speta. Firma noastra are un dosar de esalonare. In perioada crizei generate de COVID 19, s-au facut plati, dar au ramas anumite sume de plata. Departamentul Juridic al firmei, in urma analizei documentelor, au considerat ca intrunim conditiile pentru a transmite la data de 30 septembrie 2020 notificarea privind intentia de restructurare a sumelor acumulate in perioada crizei. ANAF nu este de acord. Ma puteti ajuta, daca este posibila obtinerea restructurarii sumelor acumulate in perioada COVID 19, avand un dosar de esalonare pe rol?
Buna ziua. Referitor la proiectul de lege anuntat de MFP privind esalonarea pe 12 luni a obligatiilor fiscale neachitate urmare a crizei covid, se cunoaste o actualizare a acestuia? Pentru firmele care au un dosar de esalonare pe rol, cu graficul respectat, considerati ca vor putea beneficia de aceasta facilitate?