La art. 37(pct. 7 legea196/2018 prevede ca in cazul în care proprietarul din condominiu doreste modificarea caracteristicilor puterii termice a elementelor de încălzire în
interiorul proprietății individuale, aceste lucrări se pot efectua numai în condițiile legii, pe baza
referatului tehnic de specialitate emis de furnizorul serviciului de utilități publice, în care se arată
efectele modificării instalației respective. Pe baza referatului tehnic, comitetul executiv al asociației
de proprietari, cu acordul tuturor proprietarilor direct afectați de vecinătate, decide asupra
efectuării modificării. Ce se înțelege din aceasta dispoziție a legii?
Înlocuirea instalatiei metalice vechi de scurgere în pardoseala la baie intrun apartament cu una din pvc și eliminarea sifon pardoseala necesita proiect și execuție a unui instalator autorizat agreat ANRE? În ce privește declararea la fisc a costului lucrării în cazul în care este executata de o ruda ca în exemplul anterior cum se procedează?
Albero
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Salut,va informez ca în baza ordinuluiANRE nr7din 20.03.2024 nu se mai acorda scutiri sau reduceri la repartizarea cotelor de căldură pentru țevile izolate din apartament, repartizarea se face în funcție de c.p.i. apartament!
La izolarea țeviii de căldură verticale din apartament cum este cuantificata reducerea consumului de căldură și cine face calculul? Este o lucrare legala aceasta izolare, autorizata cf. unor standarde?
Locuitorii de la bloc trebuie să respecte anumite reguli.Unele dintre ele sunt impuse prin legi, altele de asociațiile de proprietari.
Un exemplu în acest sens e legea care îi obligă pe românii racordați la sistemele centralizate de încălzire să-și monteze în casă un anumit dispozitiv. Vorbim despre repartitoarele de căldură.
Cine nu își montează aceste repartitoare până la final de an riscă amenzi de până la 1000 de lei.
Potrivit legii, e obligatoriu să fie montat câte un repartitor pe fiecare calorifer din imobil. Aparatul măsoară căldura dată de calorifer, dar și aerul din locuință. Repartitoarele nu au acceași eficiență peste tot, spre exemplu în blocurile care nu au fost izolate sau în cele care nu au instalațiile la căldură reabilitate. În țara noastră gradul de contorizare e de 50%, aceasta fiind cea mai mică valoare din Europa, notează RTV
Prevederile art. 36 din Lg.196/2018 nu au aplicabilitate și în rezolvarea chestiunii reclamate în aceasta postare? De ce se face trimitere numai la art. 43?
O nebuloasa actualizarea statutului nu se înțelege din lege dacă e o obligație și în ce situații asociatiile de proprietari au aceasta obligație de îndeplinit sub incidenta sancțiunilor!