Incepand cu 1 octombrie voi avea un CIM pe perioada determinata de 1 an in regim de plata cu ora, la o scoala. Salariul pe care il voi primi va fi undeva la 500-600 lei. As dori sa stiu daca acest tip de CIM, difera in vreun fel de un CIM? Adica, voi fi asigurata in sistemul public de sanatate, voi avea dreptul la somaj dupa incheierea perioadei de colaborare cu scoala? Daca voi ramane insarcinata, voi primi indemnizatie pentru copil? Multumesc!
Buna ziua. In 2015 am luat un credit de 13000 lei, fiind angajata. Am achitat creditul pana la suma de aproximativ 5000 lei. Incepand cu 2017 nu sunt angajata, nu detin bunuri pe numele meu. In 15 sept 2020 am primit un sms de la banca in care eram informata ca am poprire pe cont de 7700 lei. Am contactat prin email BEJ pentru o copie dupa documentatia care a stat la baza acestei popriri, dar mi s-a comunicat sa sun daca am nelamuriri. Am aflat totusi ca cei de la Kruk sunt creditorii datoriei ramase neachitate. Mentionez ca nu am primit personal nicio notificare. La adresa din CI, de cand am luat creditul, locuieste o alta persoana cu numele meu, care a luat unele somatii de la Kruk, ca si cand ar fi ale ei. De unele am fost anuntata telefonic, dar de fiecare data am anuntat postasul sa returneze plicurile pentru ca din 2008 eu nu mai locuiam la adresa din CI. Am vreo sansa sa contest poprirea? Daca voi avea un CIM, pe perioada determinata, in regim de plata cu ora, angajatorul va fi notificat automat pana se rezolva contestatia? Suma nu va depasi 500-600 lei. Multumesc!