avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Activitate Teo75

Activitate Teo75

Multumesc mult pentru sfat. Astept si opinia unor juristi.
Cum pot contesta o cerere de partaj inaintata de cealallta parte, in care cere o cota de 80% cu 20% in conditiile in care nu pot plati taxa de 3% (conform noii legi nr. 276/2009 care completeaza legea 146/1997 privind taxa judiciara de timbru)? Nu se ingradeste prin asta dreptul constitutional de aparare, avand in vedere ca eu nu contest masa partajabila, ci doar cer procentul legal de 50% cu 50%. Pe asta mizeaza si cealallta parte cand a deschis cererea de partaj. Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Eu mi-am luat permisul din 10 noiembrie. De bucurie am uitat sa mai scriu. In cazul meu amenda a fost de 200RON si 30RON cheltuieli de judecata.
Am luat reexaminarea pentru permis. Mi s-a parut destul de usor (daca citesti ceva inainte). Mai am 2 saptamani de stat pe tusa si dupa aia reintru in normal.
Oficial nu, dar am vorbit cu o prietena avocat si mi-a aratat precedente in justitie castigate de "inculpati", pe motiv ca nu exista latura obiectiva a infractiunii. Cei de la cercetari penale mi-au spus ca am dreptul la un avocat, dar din experienta lor, ei ma sfatuiesc ca in situatia de fata e o cheltuiala inutila. Si eu consider la fel, ca nu e nevoie de un avocat. Sper sa dispara anomalia asta din codul rutier si sa fie incadrata la contraventie.
Sunt sigur 100%. Asa mi-a spus politistul cand am fost sa-mi ridic permisul. In plus, citind pentru reexaminare, am vazut si articolul de lege prin care se spune despre asta.
Avand in vedere ca am fost oprit pe 25august si am ridicat hotararea de la procuror pe 21octombrie, inseamna 3 luni fara cateva zile. In Pitesti am avut dosarul, dar am dat multe telefoane pentru a accelera dosarul la fiecare departament prin care trecea. Iar procurorul la care am fost repartizat, avea dosare nesolutionate din 2007, norocul meu a fost ca am o cunostinta in Pitesti si a intervenit sa accelereze dosarul, ca altfel cred ca mai stateam cateva luni. Eu ma asteptam sa-mi dea neinceperea urmaririi penale fara amenda administrativa ca sa pot lua permisul imediat.
Este o absurditate sa nu poti conduce pana se solutioneaza dosarul. Cine raspunde pentru pagubele produse in tot acest timp dupa expirarea celor 90 de zile? Sunt oameni care isi castiga existenta si sunt dependenti de permis. Este o masura mult prea dura in raport cu fapta comisa. Cred ca este cea mai aberanta si mai nedreapta pedeapsa din tot codul rutier.
Mi s-a solutionat dosarul de la procuratura. Decizia a fost scoaterea de sub urmarirea penala si amenda administrativa de 200RON. Asta a fost vestea buna. Vestea rea este ca permisul nu-l pot ridica decat dupa expirarea celor 90 de zile, in cazul meu pe 10 noiembrie, dar dupa ce dau examinarea la Politie. Daca nu dau examinarea pana atunci, se mai prelungeste automat termenul cu inca 30 de zile. Examinarea este obligatorie pentru ridicarea permisului in 90 de zile. Cine se apropie de acest termen, e bine sa dea examenul scris, ca altfel mai sta o luna. Sper sa fie utile informatiile.
Suntem victimele unui abuz si din pacate nu prea putem face nimic. Asa cum am mai scris va reproduc sentinta data pe un caz similar la Oradea:

"S-a retinut ca lipseste latura obiectiva a infractiunii, cat timp numerele provizorii atasate masinii condusa de inculpat nu pot fi considerate false, au corespondent in evidentele serviciului de circulatie al politiei, scopul legii ce vizeaza inregistrarea autovehiculelor pe drumurile publice fiind indeplinit, inculpatul nefacand manopere de inducere in eroare a acestui serviciu de evidenta, nu se poate retine in sarcina sa savarsirea vreunei actiuni ce se constituie in latura obiectiva a infractiunii aratate, eventual fapta savarsita de inculpat constituie contraventie".

Eu cred ca art. 85 paragraful 1 si 2 este dat pentru alte fapte (dovada este decizia de mai sus data de Curtea de Apel Oradea), nu pentru cazurile noastre, iar noi suferim din cauza unui vid legislativ.
Ce ma deranjeaza mai mult este faptul ca nici nu ai dreptul la "prezumtia de nevinovatie", pana cand o instanta competenta decide daca esti, sau nu infractor pentru fapta comisa. Este ca si cum esti acuzat de o crima si pana la judecarea cazului esti considerat vinovat si inchis. Nu mi se pare absolut deloc corect.
Si sa stai fara permis pana cand se solutioneaza cazul este o aberatie. Daca dosarul zace 10ani pana la solutioonare, inseamna ca nu ai dreptul sa conduci 10 ani?
Cred ca ar trebui sesizata o institutie care sa indrepte aceste abuzuri. Poate cineva sa ne dea un sfat competent?
Pai atunci cum ramane cu art. 66 din Codul de Procedura Penala privind prezumtia de nevinovatie? Eu cred in continuare ca e un abuz. Nu poti sa iei permisul pe perioada nedeterminata, fara sa prelungesti dovada de circulatie provizorie pana la finalizarea anchetei. Sau a doua varianta, il ei pe o perioada determinata de 90 zile care curge din momentul expirarii dovezii de circulatie. Asa ar fi logic si in concordanta cu legea.
Oricum sanctiunea e mult prea dura in raport cu fapta.