In luna noiembrie 2023 angajatul a solicitat angajatorului prin adresa posibilitatea promovarii prin examen de la gradul/treapta II S la I S (fara stiinta de art 36 )
In anul 2020 angajatorul a promovat, in urma solicitări angajatului, prin examen de la gradul/treapta III S la II S.
În anul 2017, luna iulie, angajatorul a promovat la solicitarea persoanei prin examen de la gradul/treapta debutant la III S.
Vechimea in specialitatea studiilor in anul 2017 luna iulie era de 10 ani.
Angajatul mai trebuie sa solicite angajatorului emiterea deciziei de reincadrare ?
Va multumesc pentru amabilitate, dar as dori o lamurire mai exacta cu privire la ; Este obligat angajatorul sa puna in aplicare art 36 alin 1 daca nu se incadreaza in bugetul alocat anului financiar ?
Buna ziua !
Va rog sa ma lamuriti cu privire la art 36 legea 153/2017
Persoana salarizata în baza legii 153/2017 (personal contractual) are dreptul conform art 36 alin 1 sa fie reincadrata in functie in gradul/ trapta profesionala mai mare daca vechimea in specialitatea studiilor este mai mare decat treapta la care este incadrata ?
daca vechimea in specialitatea studiilor este mai mare si incadrarea nu respecta treapta profesionala ?
Este obligat angajatorul sa puna in aplicare art 36 alin 1 daca nu se incadreaza in bugetul alocat anului financiar ?
Multumesc anticipat !
Buna ziua! Sunt incadrată pe un post de administrator de patrimoniu intr o institutie de invatamant - la angajare am fost incadrata debutant desi una dintre cerintele pentru depunerea dosarului solicita vechime pe studii superioare de 5 ani, am fost promovata in gradul III S, iar acum am depus in luna iulie solicitarea de a fi promovată in gradul II S.
Incepand cu luna iunie in statul de personal a fost vacantat un post de administrator gradul I S in urma pensionarii colegei mele.
Postul urmează sa fie scos la concurs iar eu sa fiu promovata dupa ce mi se va transforma actual post ( in functie de bugetul instituției).
Intrebarea mea este daca nu puteam fi transfetata sau promovata pe postul deja vacant in statul de personal dat fiind faptul ca era vacant in momentul depunerii cererii mele si faptului ca ma încadrez cu vechimea studiilor.
Multumesc!