avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate Euonline

Activitate Euonline

Multumesc pentru raspuns. Dar observ ca dumneavoastra sunteti atotstiutoare si comentati peste tot cu raspunsuri incomplete sau false pentru a induce in eroare sau poate doar in necunostinta de cauza, credeti ca ajutati dar de fapt dezinformati. As aprecia un sfat de la un utilizator calificat sau in cunostinta de cauza, care totusi stie a se exprima. Multumesc.


raluk0207 a scris:

Nu e deloc absurd.
Rudele unei persoane vin la succesiune intr-o anumita ordine.
Soțul supraviețuitor moștenește alături de rudele defunctului, în funcție de clasa de moștenitori din care fac parte.
Primii sunt descendenții: copiii, nepoții, stranepotii etc.
Dacă dvs, toți copiii ati fi renunțat, la succesiune, alaturi de mama, veneau următorii descendenți, adică nepoții, copiii dvs si ai fraților. Iar daca nepoții sunt minori, mama nu poate dispune de bunuri fără încuviințarea instanței de tutela. Cu alte cuvinte se "bloca " tot.
Dacă nu aveți copii, alături de mama, vin la succesiune rudele din clasa următoare, adică frații și surorile tatălui.
Dacă nu are, rudele din clasa a 3-a si tot asa, până la gradul 4. Ceea ce nu cred ca vreti....
Asa ca, daca notarul va sfătuiește un lucru, credeti-l pe cuvant, oricât de absurd vi s-ar părea.
În caz că doriti chiar să aprofundat materia succesiunilor, inscrieti-va la un curs de drept.

Buna ziua, acum cateva luni bunicul meu a decedat, iar toti cei trei copii voiau sa renunte la dreptul lor in favoarea bunicii, doar ca la notar au fost obligati sa adauge inca un mostenitor. Notarul zicand ca asa prevede legea ca daca succesiune se face pana intrun an sa fie trecuta o a doau persoana ca mostenitor, nu am inteles exact motivul, dar ar fi zis ca asta e in caz altcineva din famile se gandeste sa vina sa conteste mostenirea. Mie mi se pare cel mai absurd lucru pe care l-am auzit si nu gasesc asa ceva in legea privind succesiniea. Va rog lamuriti-ma in caz ca am ratat vreun amanunt. Sau nu am cautat destule informatii. Se mai poate face ceva dupa ca toate actele au fost semnate? Care ar fi fost procedura corecta si normala? Va multumesc.
Sunt in somaj si decat ce am primit prima luna de indemnizatie. Tocmai ce am gasit un loc de munca. Pot sa ma angajez fara probleme? Cineva mi-a spus ca trebuie sa dau banii primiti inapoi daca locul respectiv nu e listat la fortele de munca. E adevarat? Poate cineva sa ma lamureasca? Trebuie sa ma angajez doar la angajatori care au locuri de munca listate la fortele de munca?? Va multumesc.