avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate eump93

Activitate eump93

Buna ziua,
Blocul in care am apartamentul a intrat de câteva luni in reabilitare. Având balconul mare și necesitând reparația lui, cei de la reabilitare au decis sa scoată geamurile existente pentru a da jos partea metalică a balconului care trebuie înlocuită de la 0.
Pentru siguranța, am înfoliat centrală termica de pe balcon, împreuna cu alte lucruri pe care nu le puteam dezinstala.
Astăzi am constatat ca ecranul tactil al centralei mele termice a fost lovit și spart, cu siguranța in timpul acestor lucrări.
As dori sa știu ce este de făcut in aceasta privința si dacă constructorul e bun de plata. Care este calea legală de a acționa asupra prejudiciului unui bun propriu si privat?
Mulțumesc.
Buna seara!
Acum o săptămâna și jumătate am fost inundata in urma precipitațiilor abundente, deși stau la etajul 3 din 10.
Am asigurare, am întocmit tot dosarul de dauna, îmi lipsește adeverinta din partea administratorului semnată și ștampilată care sa ateste inundația din apartament.
Tot blocul de pe partea mea, de la 10 pana la parter a fost inundat. Sunt câteva probleme pe terasa și cu pluvialele despre care se știe, dar asociația nu a dorit sa ia măsuri.
Am trimis email către administrator, acesta mi-a zis ca prin asigurare voi face rău asociației și ca nu e ok, ca poate ma răzgândesc, s-a mers pe intimidare.
I-am transmis la doua zile o cerere in scris căreia sa ii dea un nr de ingregistrare și am Atașat din nou adeverinta care îmi era necesară.
După numeroase e-mailuri, apeluri, discuții pe whatsapp atât cu admin, cât și cu președintele, aceștia refuza sa îmi ofere aceasta adeverinta pentru despăgubiri.
Ma puteți ajuta sa îmi spuneti ce as putea face pentru obținerea acestei Adeverințe?
Înțeleg ca as putea sa ma adresez primăriei, exista un departament special pentru asociațiile de proprietari?
Mulțumesc
Pana a sesiza instanța, pot sa sesisez si organele de poliție?

Geanina DRIAN a scris:

să ii evacuați.
art. 1040 și următoarele cod de procedura civilă (găsiți pe google)

Art. 1040
Sesizarea instanţei
Dacă locatarul sau ocupantul notificat în condiţiile prezentului titlu refuză să evacueze imobilul ori dacă locatarul a renunţat la dreptul său de a fi notificat şi a pierdut, din orice motive, dreptul de a folosi imobilul, locatorul sau proprietarul va solicita instanţei să dispună, prin hotărâre executorie, evacuarea imediată a locatarului sau ocupantului din imobil, pentru lipsă de titlu.



Buna ziua! Am cumparat un apartament prin credit ipotecar care, conform contractului, trebuie sa fie eliberat de catre vechii proprietari pe 7 octombrie 2020. In urma unor discutii, acestia m-au informat ca apartamentul unde ar trebui sa se mute nu este gata si ca ar dori sa ii mai pasuiesc cu data eliberarii sau sa isi mai lase din lucrurile personale ( oale, borcane) in balconul meu. Ce ar trebui sa fac daca nu vor dori sa elibereze apartamentul si sa imi predea cheile pe 7 octombrie?
Multumesc!