avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate orbitor

Activitate orbitor

Bună ziua,

Proprietarii apartamentelor cu care se învecinează cel închiriat în regim hotelier au acum un Ordin pe care îl pot invoca în fața proprietarului, a poliției locale și asociației. Nu este o reglementare foarte extinsă, e adevărat, dar e un pas înainte față de situația anterioară, când nu exista nicio cale de apărare în fața problemelor care apar atunci când ai un vecin care închiriază în regim hotelier și atunci când chiriașii fac probleme. Singura metodă de acțiune era să suni la Poliția Locală. Acum măcar poți să te întemeiezi pe acest ordin. Nu e suficient, dar e un început.
Bună ziua,

Asociația de proprietari nu-și poate da acordul în lipsa acordului proprietarilor care se învecinează pe orizontală și verticală cu apartamentul respectiv. deci ordinea este: acord de la vecini, apot acord de la Asociație.
Pai si cum ramane cu procesele verbale incheiate de Politie de cate ori i-ati chema? Cati verisori diferiti din tot felul de orase si tari sa fie? Plus info de pe booking sau alte site-uri. E un mare pas inainte si o alta baza de discutie cu proprietarii, asociatia de proprietari sau Politia locala.
Va sugerez sa cautati Ordinul Ministrului Turismului din 1 martie 2022. Acordul vecinilor este obligatoriu pentru obtinerea clasificarilor oferite de Minister, fara de care nu se poate inchiria o proprietate in regim hotelier.
Hei! Tocmai am vazut la ProTv si am cautat Ordinul Ministrului Turismului din 1 martie 2022. E adevarat. Cei care inchiriaza in regim hotelier trebuie sa dobandeasca o clasificare din partea Ministerului, iar, pentru aceasta, trebuie sa obtina acordul vecinilor. La ProTv spuneau ca pana in prezent, deci intr-o luna, doar 40 si ceva de proprietari au solicitat aceasta clasificare.
Va invit sa cautati Ordinul si sa va cereti drepturile in caz ca sunteti deranjati de inchirierea in regim hotelier.


DinuX a scris:

Daca suni la 112 vei fi amendat, nu este o urgenta. Cauta numarul de telefon al sectiei de politie din cartier.

De acord. Sunati doar la Politia locala sau la Sectia de politie de care apartineti.
Puteti merge si in audienta la Sectia de politie si explicati tot contextul. Un prieten avocat mi-a spus ca daca se strang mai multe sesizari care se soldeaza cu avertisment sau amenda, se poate sa va indreptati in justitie si asupra proprietarului la un moment dat. Nu mai stiu in ce temei, dar poate obtineti informatii de la politie. Mai intreb si eu si revin.
Vești bune!!!

Proprietarii apartamentului de dedesubt au vândut :) Încă nu-mi vine să cred și încă nu mă pot relaxa.
S-a mutat o doamnă cu un copil Nu e liniște totală, dar se aud zgomotele normale unui trai la bloc. Le accept fără nicio problemă.
Noaptea pot dormi cu fereastra deschisă :) Vă vine să credeți că am ajuns să mă bucur atât pentru niște chestiuni normale? Asta mi se pare cel mai frustrant.

Deși, problema mea s-a rezolvat -cel puțin pe moment - problema de ansamblu rămâne. În continuare susțin că trebuie să existe reglementări mai clare pentru acest tip de închiriere și sper să ajungem la acest nivel în dezvoltarea legislației cât mai curând. Asta pentru că trăim alături de oameni pe care nu-i interesează decât starea lor de bine, cea care de multe ori încalcă dreptul la liniște al altora. Politețea e un cuvânt fără sens pentru cei mai mulți.

Oricui citește acest mesaj, fie că este proprietar, fie că este chiriaș, îi transmit rugămintea de a se gândi un pic și la cei din jur. Putem face mici gesturi prin care să arătăm că ne pasă. Nici măcar nu e complicat.

Vecini liniștiți!
Domnule Niculescu, și eu am încercat să vorbesc cu proprietarii și cu chiriașii. Dar am ajuns la concluzia că e greșit: 1. tot eu mă enervez, 2. ei mă mai și jignesc. Așa că am decis să sun de fiecare dată la Poliția locală. Țin evidența solicitărilor și voi merge ulterior în audiență să văd ce se mai poate face.
Până acum, după fiecare intervenție a poliției, s-a lăsat liniștea.
Refuz să mă mai expun discuțiilor inutile și gata. Dar tot mă enervez și mă stresez când îmi dau seama că iar trebuie să sun la poliție. Partea bună e că au început review-urile negative pe pagina lor de booking. Tot e bine. Sper să fie atrași de proprietatea asta doar chiriașii de bubă credință.
Buna ziua si va multumesc pentru muzica. Voi asculta. Stiu ca am de „lucrat” si cu mine, nu numai cu vecinii :)
Ma gandeam ca, intr-o tara normala, ne-am fi reunit intr-o asociatie sau alta forma de organizare si am fi facut lobby pentru schimbarea legislatiei. Apoi mi-am amintit ca nu suntem intr-o tara normala si ca oricum nimanui nu-i pasa atata vreme cat nu i se intampla lui.

M-am gandit la povestea dvs si voiam sa va intreb daca aveti sesizari facute la Politia locala de ce nu le adunati pe toate si nu mergeti la sectia de politie de care apartineti, intr-o audienta, sa cereti recomandari si de la ei.