avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei Gh

Activitate Andrei Gh

Si in caz ca platesc online?(transfer direct banii in contul asociatiei).
Fiindca asa am.facut de cand a inceput pandemia.
ynocentta a scris:

Administratorul de imobil este obligat sa primeasca de la locatari orice suma in contul cotelor lunare de intretinere
Trimeteti sumele la asociatia de proprietari prin mandat postal cu confirmare de primire iar asociatia de proprietari are obligatia sa elibereze chitanta justificativa

Problema e ca administratorul imi zice ca pot plati numai luni intregi. Eu i-am zis ca vreau sa achit in fiecare luna mai mult ca sa mi se scada din datorie. Dar ea mi-a zis ca ea nu poate incasa decat exact suma calculata pentru fiecare luna nu si sume partiale,de exemplu sa platesc o luna jumate.

ynocentta a scris:

Pentru a indeparta situatiile neplacute,incheiati angajament de plata cu asociatia de proprietari,prin care va asumati responsabilitatea ca pana la data X sa achitati integral debitul in evidenta

Buna ziua.
Am restante la cheltuielile de bloc. Se pot achita si partial sau este obligatoriu sa fie achitate sume intregi. Fiindca eu vroiam sa achit o anumita suma lunar ca sa imi scada din datorie dar mi s-a zis ca nu se poate decat achitarea sumei datorate pe o luna intreaga. Mentionez ca achit direct in contul bancar al asociatiei.
Buna seara.
As dori sa aflu daca OUG29/2020 se aplica si la penalitatile calculate pentru intarzieri la plata cheltuielilor de bloc pe durata situatiei de urgenta.Am restante pe lunile Aprilie si Mai si administratorul asociatiei de propritari mi-a zis in prima faza ca nu se calculeaza penalitati iar acum zice ca numai daca am fost afectat direct de pandemie.Prima data nu mi-a cerut nici o davada ca am fost in somaj tehnic sau ca am fost afectat in vreun fel.
Multumesc anticipat pentru raspuns.