avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. As dori sa aflu daca OUG29/2020 se aplica ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. As dori sa aflu daca OUG29/2020 se aplica si la penalitatile ...

Buna seara.
As dori sa aflu daca OUG29/2020 se aplica si la penalitatile calculate pentru intarzieri la plata cheltuielilor de bloc pe durata situatiei de urgenta.Am restante pe lunile Aprilie si Mai si administratorul asociatiei de propritari mi-a zis in prima faza ca nu se calculeaza penalitati iar acum zice ca numai daca am fost afectat direct de pandemie.Prima data nu mi-a cerut nici o davada ca am fost in somaj tehnic sau ca am fost afectat in vreun fel.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:41, 6 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am observat că oug 29 se aplică pentru creanțe bugetare, nu și alte tipuri.. Asociațiile de proprietari au libertatea de a stabili penalități de întârziere, dar cuantumul lor nu pot depăși cuantum restanțelor. Trebuie să fiți notificat oficial și în scris pentru aceste penalități. De asemenea, cuantumul penalităților trebuie afișate. Vedeți art 75 și urm. din legea 196/2018. Succes!

Andrei Gh a scris:

Buna seara.
As dori sa aflu daca OUG29/2020 se aplica si la penalitatile calculate pentru intarzieri la plata cheltuielilor de bloc pe durata situatiei de urgenta.Am restante pe lunile Aprilie si Mai si administratorul asociatiei de propritari mi-a zis in prima faza ca nu se calculeaza penalitati iar acum zice ca numai daca am fost afectat direct de pandemie.Prima data nu mi-a cerut nici o davada ca am fost in somaj tehnic sau ca am fost afectat in vreun fel.
Multumesc anticipat pentru raspuns.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Disp OUG nr 29/20202 se aplica strict pentru creante bugetare
OUG nr 29/2020 nu opereaza in cazul debitelor acumulate in cadrul asociatiilor de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum se trec penalizarile in lista de plata ? in lista ... zaris zaris Buna ziua, Cum se trec penalizarile in lista de plata ? In lista de plata trebuie sa existe doua rubrici, una cu suma restanta la plata si una cu penalizarile ... (vezi toată discuția)
Intrebare: ce penalitati se aplica ptr datorii la intretinere? camy1976 camy1976 Din motive personale am acumulat datorii la intretinere. Am constatat ca datoria este compusa din 50 % ( cheltuieli intretinere + fond de rulment + fond de ... (vezi toată discuția)
Ordinea stingerii datoriilor fata de asociatia de proprietari marilyn31 marilyn31 In cazul in care exista un debit restant fata de Asociatia de Proprietari, compus din : cote intretinere restante + alte fonduri + penalitati, cumulate pe ... (vezi toată discuția)