avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Cum se trec penalizarile in lista de plata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Cum se trec penalizarile in lista de plata ? In lista ...

Buna ziua,
Cum se trec penalizarile in lista de plata ? In lista de plata trebuie sa existe doua rubrici, una cu suma restanta la plata si una cu penalizarile acumulate de persoana respectiva ?
O alta problema, un exemplu: am 100 lei suma restanta, se aplica penalizarea de 3% pe luna (in prima luna) si rezulta 103 lei total de plata. In a doua luna penalizarea se aplica la 103 lei sau la suma initiala de 100 lei ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: zaris , utilizator 20:40, 12 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
penalizarile si pot trece pe doua coloane asa cum spuneti, dar pot fi trecute si pe o singura coloana. Penalizarile sun de genul 0,20%/zi, nu pe luna. Penalizarea se aplica la baza, respectiv la cei 100 de lei din exemplu, nu la 103 lei.
Nu este regula referitor la consemnarea sumelor la care au fost aplicate penalizari si penalizarile cuantum efectiv aplicat
se aplica penalizarea de 3% pe luna

De unde ati scos valoarea de 3%??
In cazul asociatiilor de proprietari,legiuitorul in cuprinsul disp L nr 196/2018 a impus cuantum maxim penalitati de 0,2%zi/intarziere-cu posibilitatea ca asociatia de proprietari prin hotararea adunarii generale sa poata dispune inclusiv cuantum mai mic de 0,2%zi intarziere
Legiuitorul a impus aplicarea de penalitati la orice suma cu titlu de restanta neachitata in termenul prevazut,fara ca valoarea penalitatior sa depaseasca suma de baza la care au fost aplicate
Multumesc pt raspuns ! Am dat doar un exemplu 0,1%/zi x 30 zile = 3 % pe luna. Ma interesa doar daca penalizarile trebuie trecute in doua rubrici, una sa cuprinda penalitatea si una suma restanta fara penalizari. Pentru calcul este nevoie si de un registru al penalizarilor cu fiecare proprietar unde se detaliaza la ce suma restanta s-au aplicat penalizarile ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari de 0,2% ollyjunior ollyjunior Articolul 77-L196/2018 (1) Asociația de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalități pentru orice sumă cu titlu de restanță, afișată pe ... (vezi toată discuția)
Formula calcul restante cote intretinere dragos7766 dragos7766 Buna ziua, Problema si intrebarea mea se refera mai mult la formulele de calcul ale penalizarilor pentru cazul meu. In acest sens voi exemplifica prin ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere soso1986 soso1986 Sal, as vrea sa stiu daca se poate de la un expert contabil cum se calculeaza penlizarile la intretinere, am 2000 de lei de plata si administratorul mi-a zis ... (vezi toată discuția)