avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare: Ce penalitati se aplica ptr datorii la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebare: Ce penalitati se aplica ptr datorii la intretinere?

Din motive personale am acumulat datorii la intretinere. Am constatat ca datoria este compusa din 50 % ( cheltuieli intretinere + fond de rulment + fond de reparatii ) si 50 % penalitati.
Am rugamintea sa -mi spuneti pe ce criterii se calculeaza penalitatile? Care este metoda de calcul? Pe ce baza se aplica aceste penalitati? Care este procentul de penalitate?
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2019
camy1976, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 08:14, 6 Decembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru corecta si completa dv informare studiati disp L nr 196/2018
Penalitati pot fi aplicate la orice suma cu titlu de restanta dupa decaderea termneului stabilit in cuantum de maximum 0,2% zi/intarziere
Penalitatile nu pot depasi valoarea sumei la care au fost aplicate
Cuantumul penalitatilor este dispus de catre legiuitor maximum de 0,2% zi/intarziere,dar valoarea acestora trebuie sa fie concret hotarata de catre participantii la adunarea generala si trebuie sa fie consemnata in procesul verbal al adunarii generale

camy1976

1. Tot ceea ce va intereseaza pe dvs. isi are raspunsul la sediul asociatiei de proprietari, unde un om/proprietar poate adresa in scris aceasta solicitare.
Asadar, va adresati conducerii as. prop. sa va intocmesca o situatie tabelara privind restantele si modul de calcul al penalizarilor. Ceea ce au sa va raspunda, trebuie sa fie pe intelesul dvs., altfel trebuie sa cautati ajutor.

Aici pe forum, observati, primiti doar raspunsuri la modul general, altfel cum, poate nici dvs. nu detineti alte informatii, dar, cum spuneam, asociatia le are si vi le poate inmana, dupa care trebuie sa luati o decizie.

Mult succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
penalizarile de 0,20%/zi par mici la prima vedere. Daca le anualizam ele sunt 72%/an, adica enorme !....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formula calcul penalitãþi întreþinere cioarec carmen cioarec carmen Vă rog să-mi spuneţi care este formula de calcul a penalităţilor de 0,2% pe zi la cheltuielile de întreţinere şi dacă este corect să se adune ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum se trec penalizarile in lista de plata ? in lista ... zaris zaris Buna ziua, Cum se trec penalizarile in lista de plata ? In lista de plata trebuie sa existe doua rubrici, una cu suma restanta la plata si una cu penalizarile ... (vezi toată discuția)
Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)