avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... formula calcul penalitãþi întreþinere
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

formula calcul penalitãþi întreþinere

Vă rog să-mi spuneţi care este formula de calcul a penalităţilor de 0,2% pe zi la cheltuielile de întreţinere şi dacă este corect să se adune penalitatea cu soldul şi să se aplice iar penalitatea.Vă întreb aceasta deoarece un expert contabil într-o expertiză contabilă judiciară a ajuns de la un debit de 7500 lei la debit + penalităţi de 62620,80 lei.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 10:52, 30 Ianuarie 2013
Nu ati precizat concret clauzele contractual asumate
Legal la restanta de baza,dupa decaderea termenului legal convenit,locatorul are dreptul sa aplice penalitati pentru fiecare zi de intarziere
Sunt contracte in care partile isi asuma responsabilitatea ca valoarea penalitatilor sa nu depaseasca valoarea sumei de baza
Este vorba despre asociatii de proprietari.
Legea 230/2007 Art. 49. - (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.


Unde este lege nu este tocmeala, NU trebuie sa fie contracte in care valoarea penalitatilor sa fie mai mare decat suma penalizata, asta in cazul asociatiilor unde INCA este valabila Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, dar poate cu un presedinte sau administrator "informat" se poate si acest lucru.
Pentru raspuns la obiect este necesar ca de la bun inceput utilizatorul sa ofere detalii concrete
In temeiul disp art 49 din L nr 230/2007
penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2 % pentru fiecare zi de intarziere-fara ca suma penalitatilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat

Referitor la speta dvs ,penalitatile nu pot depasi valoarea debitului de 7500 lei
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
ynocentta, utilizator
Cum interpretaţi dumneavoastră ca specialisti art.49 din legea nr.230/2007?Penalizările calculate pe 30 zile nu pot depăşi valoarea întreţinerii din luna respectivă sau valoarea + restanţă? Se adună penalităţile cu soldul şi apoi se aplică formula sau penalităţle se tin într-un cont separat ? Se aplică penalitate, la penalitate, la penalitate sau se aplică procentul de 0,2%la suma restanţelor din luna respectivă apoi se face totalul (total restanţă şi total penalităţi pe fiecare lună)?

Alte discuții în legătură

Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)
Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Cum se pot aplica penalizari in cadrul unei asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)
Penalitati pentru termoficare limo limo buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie. in momentul de fata sint cu plata cheltuielilor de intretinere la zi, mai putin o ... (vezi toată discuția)