avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate titisha

Activitate titisha

Locuiesc la bloc si sunt debransat de la sistemul de incalzire si apa calda furnizat de RADET.
In bloc a avut loc o avarie la una din coloanele de apa calda.
Este normal sa mi se perceapa cota parte din reparatie avand in vedere ca sunt debarsat ?
V-as ruga mult sa-mi raspundeti la vechiul mesaj, dar si la urmatorul:
Am gasit doua formulari in lege si respectiv norma metodologica atribuite atat proprietarilor cat si mebrilor asociatiei de propritari:
Lege: Art. 10. - Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele
ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice
document al acesteia.
Norma: Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii: c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, la cerere, la orice document al acesteia;
Chiar daca ma repet, vreau sa precizez ca totul a pornit de la refuzul presedintelui de a-mi arata niste documete pe motiv ca nu sunt membru al As de proprietari. Dar asa cum reiese din Art 10 din lege nu trebuie sa fii membru al As de proprietari pentru a avea acces la cerere la orice document. Acest articol se refera la propritarii.
Deci aceleasi drepturi le au atat membrii ai As de prorietari cat si proprtietarii ?? Ce este valabil Norma sau Legea??
Mutumesc! Coca.
Multumesc de raspuns!
Relatia dintre presedinte si restul asociatiei este incordata.
Un vecin mai vechi mi-a spus ca As de locatari s-a transformat in As. de proprietari inca din 1999. Eu m-am mutat in 2000.
Nu este una din atributiile presedintelui sa ma fi informat imediat cand m-am mutat despre aceasta cerere scrisa??
Daca nu sunt membru al asociatiei de proprietari, de am fost timp de 8 ani??
Am cotizat la fondul de rulment, de reparatii, am platit toate cheltuileli de intretinere la zi, si am fost la toate Adunarile generale. Eu am cotizat la fondul de reparatii, iar cand ii cer presedintelui sa-mi arate o factura platita si din banii mei imi raspunde ca nu mi-o arata ca nu sunt membru al As de proprietari.
Cum de am fost admis la Adunarile generale ale As. de proprietari daca nu am fost membru.
Aceasta este o neglijenta presedintelui, un abuz, deci o neindeplinire a atributiilor lui fata de locatari.
Cum pot sa-l trag la raspundere pe de neindeplinirea atributiilor?
Astept raspuns! Multumesc, Coca.
M-am mutat in bloc din 2000 devenind proprietar, moment in care am dat toate datele necesare administratorului si presedintelui de atunci. Bineinteles ca exista o asociatie de locatari(avem stamplila, adimistrator, cenzor). Intre timp s-a schimbat atat administratorul cat si presedintele(mai precis anul trecut 2007). Cand am cerut actualului presedinte niste lamurili privind activitatea asociatiei, mi s-a raspuns ca nu sunt membru al asociatiei de proprietari si nu poate sa-mi dea nici un raspuns.
Mentionez ca de cand m-am mutat am participat la toate adunarile generale ale asociatiei. Nici una nu a a avut ca subiect infiintarea asociatiiei de propriatari sau transformarea celei vechi de locatari in cea noua de proprietari.
Nimeni din asociatie nu m-a informat suplimetar despre faptul ca sunt sau nu membru al asociatiei de proprietari. Daca nu as fi fost, nu era obligatia presedintelui sa ma informeze ca pe orice locator ca ar trebui sa fac acte suplimentare pentru a adera la asociatia de prorietari? Exista o lege mai veche inainte de anul 2000 care reglementaza formarea asociatie de proprietari?? Cand a fost termenul limita de formare a asociatiei de proprietari pentru o asociatie de locatari veche de cel putin 15 ani i?
Cum pot verifica daca sunt sau nu membru al asociatie de proprietari atata vreme cat presedintele refuza sa-mi vorbeasca si refuza sa-mi arate actele. Exista pe intrenet pubilcata componeta fiecarei Asociatii de proprietari ?
Multumesc, Coca
Răspuns la discuția angajarea administratorului
Mutumesc de raspuns !
Am cautat Art 35 din legea230/2007 si iata ce scrie "Pentru activitatea de administrare care include
activităţi de administrare tehnică, de contabilitate şi casierie, asociaţia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator de imobile" , deci nicidecum Comitetl Executiv sau Presedintele asa cun ati scis dvs. Este corect?
Art 27:Adunarea generală a proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii: d) mandatează comitetul executiv reprezentat de preşedintele asociaţiei de proprietari pentru angajarea şi eliberarea din funcţie a persoanei care ocupă funcţia de administrator imobile " Este corect?
Art.17 alin g/HG.nr.1588/19.12.2007 : "Comitetul xecutiv al asociatiei are urmatoarele artibutii: .. angajeaza si demite personalul necesar" deci aici nu spune nimic de exclusivitatea comtetului excutiv si a presedinte in angajarea persoanei pe functia de administrator. Daca formularea generala : personalul necesar" se refera si la functia de administrator atunci este in mare contradictie cu art 27,d. si 35. Nu poate avea exculsivitate Comitelu Executiv atata timp cat alte doua articole de lege (art 27 si 35) stipuleaza altceva. Este corect ?
Astept noul dvs raspuns, Coca
Este conform legii ca presedintele sa demita un administrator si sa angajeze altul fara a convoca adunarea generala? In art 27 legea 230/2007este stipulat ca numai Adunarea generala mandateaza comitetul executiv reprezentat de presedinte pentru al elibera din functie pe adiministrator si a angaja pe altul. Este legat doar un simplu tabel nominal (facut in urma vizitelor din usa in usa) cu semnatura majoritatii prorietarilor care sunt de acord cu inlocuirea administratorului? Este legat ca presedintele sa-l pun in functie pe noul adminstrator fara a-l prezenta adunarii generale? Este legal ca eu sa platesc intretinerea unui administrator care nu-l cunosc si nu a prezentat referinte si carui nu i-am vazut contractul de munca?
Multumesc de raspuns, Coca