avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate ICENAME09

Activitate ICENAME09

Mama mea se află în neînțelegeri cu părinții ei ( bunici mei), oarecum eu și cu mama nu am mai fost prin casa bunicilor de mai bine de 15 ani. Între timp noi ne-am schimbat domiciliul , mutându-ne în chirie și bunicii niciodată nu au mai aflat ceva despre noi. Adresa actuală unde locuim, pentru bunici a fost mereu necunoscută.
Bunica mea are obișnuința ca atunci când se întâmplă ceva și cum nu putea lua legătura cu mama, în schimb suna la mama, la locul de muncă, și prin colegi transmite ce o doare și ce nu o doare. Prin anul 2018 mama a fost căutată la muncă și prin colegi i-a transmis "că bunicul" ( tatăl ei) ar fi pe moarte și să mergem de URGENȚĂ la ei. Bunica fiind o mincinoasă și o ipocrită, atât mama cât și eu nu am crezut cele spuse și am tratat totul cu indiferență. Anul trecut în schimb, căutând pe Google după nume și prenume, cum obișnuiesc eu să procedez atunci când mă plictisesc, am găsit două fișiere PDF al unor publicații dintr-un ziar unde mama mea era citată pentru dezbaterea succesorală. Am găsit chiar două anunțuri, publicate în ziare diferite. Chiar m-a mirat pentru ca mama divorțată de mulți ani, între timp schimbând numele cu cel din naștere, dar în ziar era trecut după numele tatălui meu ( nume pe care îl duc și eu mai departe, după cum bine știți) și nu după numele care îl are din naștere. Mama mea are schimbat numele în cel din naștere de mai bine de 11 ani, numele tatălui meu nu îl mai are demult în CI, și totuși bunica mea a publicat anunțuri după alt nume, probabil ca mama sa nu fie găsită.
Ce mi se pare dubios este faptul că s-a trecut cu domiciliul necunoscut, deși mama are buletin reînnoit în anul 2017 cu valabilitate pe viață. Nu știu care sunt obligațiile notarului, însă trebuia să primești o citație acasă, nu publicații în ziare pe care nici măcar nu le citim. Apoi prin evidenta populației se pot găsi persoane "cu domiciliul necunoscut", cum a declarat bunica mea la notar.
Mama mea consideră că i s-a făcut un nedrept cu toate acestea și vrea să conteste totul în instanță. Este dreptul ei legal și bunica mea consider ca a făcut un nedrept lăsând totul unchiului meu, pe mama lăsând-o deoparte.
Vrem sa știm care sunt căile legale de contraatac, dacă se mai poate contesta, un avocat și un preț pentru toate acestea. Suntem din Brașov!
Mulțumesc!
Bună ziua,

În luna noiembrie 2015 am încheiat un contract de abonament de telefonie mobilă. Pe la începutul anului 2016, din motive personale, am fost în imposibilitatea de a mai achita abonamentul, apoi abonamentul fiind închis. Nu am primit niciodată vreo scrisoare de la vreo firmă de recuperare creanțe datorită faptului că pe atunci CI prin care am încheiat contractul figura la altă adresă. Între timp eu m-am mutat în chirie la altă adresă și multi ani am avut și probleme cu buletinul deoarece expirase. Lucrez și acum cu carte de muncă normă întreagă, dar niciodată nu mi s-a tras din salariu.
Contractul și datoria restantă a fost vândută către numita firmă KREDYT Inkaso. De la sfârșitul anului 2016 până la începutul anului 2020 am primit zeci de e-mailuri prin care mă înștiința că figurez cu datoria restantă de x lei și oferte de achitare în rate. Și multe amenințări "cu instanțele judecătorești". Mereu am ignorat aceste mesaje primite prin poșta electronică.
Luna aceasta ( Octombrie 2020) găsesc în poștă o notificare cu număr de dosar în care scria "ca s-a făcut prezența pentru înmânarea actelor ȘAMD" și mă invita în ziua x, ora y să mă prezint la judecatoria X, camera y pentru înmânarea actelor de procedură . Târziu am găsit notificarea în poștă, expirase și acel termen cu mult. Însă am cautat pe internet după număr de dosar și așa am aflat că firma pe care am menționat-o mai sus a depus o "cerere de valoare redusă" împotriva mea. M-am documentat astăzi, în mare parte, ce reprezintă și acestă cerere de valoare redusă. Însă mi se pare absurd ca după atâția ani să fiu chemat în tribunal cu o datorie care în mod normal s-a prescris de mult. Adevărul că am avut domiciul necunoscut mulți ani, locuit fără forme legale mulți ani, însă acum când am pus în ordine lucrurile, undeva m-au găsit cu adresa. Proprietatea nu este a mea, tot în chirie locuiesc. Însă este normal cum se procedează? Poate să dea instanța câștig de cauză firmei de recuperare dacă au trecut atâția ani? Tot pe internet am citit că și executorul judecătoresc poate respinge să recupereze o datorie trecută de acest termen. Acum, na... Internetul. Nu am cunoștințe juridice.