avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, În luna noiembrie 2015 am încheiat un ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, În luna noiembrie 2015 am încheiat un contract ...

Bună ziua,

În luna noiembrie 2015 am încheiat un contract de abonament de telefonie mobilă. Pe la începutul anului 2016, din motive personale, am fost în imposibilitatea de a mai achita abonamentul, apoi abonamentul fiind închis. Nu am primit niciodată vreo scrisoare de la vreo firmă de recuperare creanțe datorită faptului că pe atunci CI prin care am încheiat contractul figura la altă adresă. Între timp eu m-am mutat în chirie la altă adresă și multi ani am avut și probleme cu buletinul deoarece expirase. Lucrez și acum cu carte de muncă normă întreagă, dar niciodată nu mi s-a tras din salariu.
Contractul și datoria restantă a fost vândută către numita firmă KREDYT Inkaso. De la sfârșitul anului 2016 până la începutul anului 2020 am primit zeci de e-mailuri prin care mă înștiința că figurez cu datoria restantă de x lei și oferte de achitare în rate. Și multe amenințări "cu instanțele judecătorești". Mereu am ignorat aceste mesaje primite prin poșta electronică.
Luna aceasta ( Octombrie 2020) găsesc în poștă o notificare cu număr de dosar în care scria "ca s-a făcut prezența pentru înmânarea actelor ȘAMD" și mă invita în ziua x, ora y să mă prezint la judecatoria X, camera y pentru înmânarea actelor de procedură . Târziu am găsit notificarea în poștă, expirase și acel termen cu mult. Însă am cautat pe internet după număr de dosar și așa am aflat că firma pe care am menționat-o mai sus a depus o "cerere de valoare redusă" împotriva mea. M-am documentat astăzi, în mare parte, ce reprezintă și acestă cerere de valoare redusă. Însă mi se pare absurd ca după atâția ani să fiu chemat în tribunal cu o datorie care în mod normal s-a prescris de mult. Adevărul că am avut domiciul necunoscut mulți ani, locuit fără forme legale mulți ani, însă acum când am pus în ordine lucrurile, undeva m-au găsit cu adresa. Proprietatea nu este a mea, tot în chirie locuiesc. Însă este normal cum se procedează? Poate să dea instanța câștig de cauză firmei de recuperare dacă au trecut atâția ani? Tot pe internet am citit că și executorul judecătoresc poate respinge să recupereze o datorie trecută de acest termen. Acum, na... Internetul. Nu am cunoștințe juridice.
Daca nu formulati intampinare si nu invocati prescriptia, veti pierde procesul si se va proceda la executarea silita.

Sunteti inca in termen? Daca da, intampinare de urgenta, invocati prescriptia si trimiteti catre Judecatorie. Nu este neaparat necesar sa va prezentati. Cel mai bine ar fi sa apelati la cineva de specialitate sa va formuleze intampinarea. Daca lasati lucrurile asa, instanta nu va invoca din oficiu prescriptia dreptului.

Executorul nu refuza executarea. Nici contestatia nu va ajuta daca nu va aparati pe fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare credit kredyt inkaso după 3 ani Andrea Rusu Andrea Rusu Bună ziua, Am o nedumerire în legătură cu recuperarea de credite. În anul 2012 am încheiat un contract la Vodafone pe o perioadă de 2 ani de zile. ... (vezi toată discuția)
Lipsa semnatura contract, prescriptie - pot castiga in instanta? olaru.andrei olaru.andrei Buna ziua, Am primit o \"comunicare adresa\", pentru un dosar cu stadiul procesual \"Fond\" in care sunt anuntat ca, in calitate de parat sunt dat in ... (vezi toată discuția)
Proces kredyt inkaso RoxanaRRR RoxanaRRR In 2013 am incheiat cu Vodafone un contract pe care l-am onorat pana in 2016 cand nu am mai putut sa il onorez si am vrut sa reziliez contractul dar mi-au ... (vezi toată discuția)