avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie la succesiune

Mama mea se află în neînțelegeri cu părinții ei ( bunici mei), oarecum eu și cu mama nu am mai fost prin casa bunicilor de mai bine de 15 ani. Între timp noi ne-am schimbat domiciliul , mutându-ne în chirie și bunicii niciodată nu au mai aflat ceva despre noi. Adresa actuală unde locuim, pentru bunici a fost mereu necunoscută.
Bunica mea are obișnuința ca atunci când se întâmplă ceva și cum nu putea lua legătura cu mama, în schimb suna la mama, la locul de muncă, și prin colegi transmite ce o doare și ce nu o doare. Prin anul 2018 mama a fost căutată la muncă și prin colegi i-a transmis "că bunicul" ( tatăl ei) ar fi pe moarte și să mergem de URGENȚĂ la ei. Bunica fiind o mincinoasă și o ipocrită, atât mama cât și eu nu am crezut cele spuse și am tratat totul cu indiferență. Anul trecut în schimb, căutând pe Google după nume și prenume, cum obișnuiesc eu să procedez atunci când mă plictisesc, am găsit două fișiere PDF al unor publicații dintr-un ziar unde mama mea era citată pentru dezbaterea succesorală. Am găsit chiar două anunțuri, publicate în ziare diferite. Chiar m-a mirat pentru ca mama divorțată de mulți ani, între timp schimbând numele cu cel din naștere, dar în ziar era trecut după numele tatălui meu ( nume pe care îl duc și eu mai departe, după cum bine știți) și nu după numele care îl are din naștere. Mama mea are schimbat numele în cel din naștere de mai bine de 11 ani, numele tatălui meu nu îl mai are demult în CI, și totuși bunica mea a publicat anunțuri după alt nume, probabil ca mama sa nu fie găsită.
Ce mi se pare dubios este faptul că s-a trecut cu domiciliul necunoscut, deși mama are buletin reînnoit în anul 2017 cu valabilitate pe viață. Nu știu care sunt obligațiile notarului, însă trebuia să primești o citație acasă, nu publicații în ziare pe care nici măcar nu le citim. Apoi prin evidenta populației se pot găsi persoane "cu domiciliul necunoscut", cum a declarat bunica mea la notar.
Mama mea consideră că i s-a făcut un nedrept cu toate acestea și vrea să conteste totul în instanță. Este dreptul ei legal și bunica mea consider ca a făcut un nedrept lăsând totul unchiului meu, pe mama lăsând-o deoparte.
Vrem sa știm care sunt căile legale de contraatac, dacă se mai poate contesta, un avocat și un preț pentru toate acestea. Suntem din Brașov!
Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2020
ICENAME09, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:36, 3 Decembrie 2020
Ce anume vrea sa conteste? Inteleg ca procedura succesorala nu a fost finalizată? Sub ce formă i-a "lăsat tot" unchiului?
Ati menționat că nu mențineti legatura cu bunicii de vreo 15 ani, timp în care ați locuit cu chirie.
Dacă mama a divorțat în urma cu 11 ani, de unde sa fi știut bunica daca mama, în urma divorțului si-a pastrat numele din căsătorie sau a revenit la numele anterior? Oricare dintre variante ar fi fost posibilă.
Dacă mama si-a schimbat buletinul si domiciliul în 2017, de unde sa fi știut bunica (Si notarul) care este adresa dvs actuală?
Si da, citarea prin publicare în ziar este reglementată de Codul de procedură civilă.
Art.167 (1) Când reclamantul învederează, motivat, că, deși a făcut tot ce i-a stat în putință, nu a reușit să afle domiciliul pârâtului sau un alt loc unde ar putea fi citat potrivit legii, instanța va putea încuviința citarea acestuia prin publicitate.
(2) Citarea prin publicitate se face afișându-se citația la ușa instanței, pe portalul instanței de judecată competente și la ultimul domiciliu cunoscut al celui citat. În cazurile în care apreciază că este necesar, instanța va dispune și publicarea citației în Monitorul Oficial al României sau într-un ziar central de largă răspândire.
Aveti niste fracturi logice în povestea dvs ,Mergeți la un avocat discutați ce optiuni aveti ,o sa va lămuriți ce demersuri trebuiesc făcute.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fara a stii toti mostenitorii SebastianHorvat SebastianHorvat Buna ziua, In noiembrie 2012 a decedat singurul meu var . Dansul nu a avut frati, sotie sau copii. Parintii lui au decedat. Mama lui a avut o sora (mama ... (vezi toată discuția)
Se poate gasii o rezolvare dana73_76 dana73_76 vreau sa va spun ca sunt despartita in fapt fara divort din anul 2001 si din 2005 mi-am refacut viata si impreuna cu concubinul meu avem un baietel care acum ... (vezi toată discuția)
Divort mdinga2003 mdinga2003 Azi am fost sa dau divort de sotia mea ea fiind plecata din tara de 7 ani si nu ami am legatura cu ea de 2 ani mia dat acordul verbal sa divortez si am auzit ... (vezi toată discuția)