avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate opiniamea

Activitate opiniamea

Felicitari pt. cercetari! Acum voiam sa scriu un com dar credeam ca este tardiv, insa, asa cum spuneti, poate foloseste cuiva. Asadar, atentie, drumul de exploatare agricola sau orice alta exploatare, nu este proprietate publica si nu apartine domeniului public sau privat al primariei(iar daca aprtine, trebuie sa aiba documente cu titlu valabil de proprietate), si nici nu-l poate declara "utilitate publica" fara o "echitabila si rezobabila despagubire".
Răspuns la discuția Desființare drum invecinat
Solicitati documentele in baza caruia acel drum de exploatare a fost trecut in domeniul public al comunei. Atentie majoritatea drumurilor de exploatare au luat fiinta pt. ca proprietarii au lasat portiune din terenul lor. Primaria trebuie sa dovedeasca titlul de proprietate pe acel teren din care este alcatuit drumul. Recent am vazut cateva Hotarari intocmite in numele Consiliului Local, prin care efectiv nationalizeaza proprietati private, adica sunt abuzive si nelegale.
Drumurile de exploatare agricola si forestiera nu sunt drumuri publice. Problema este ca nici nu sunt instalate indicatoarele conform Regulamentului: "(5) La intrarea pe un drum care nu este deschis circulației publice, proprietarul sau administratorul acestuia este obligat să instaleze, în loc vizibil, indicator cu semnificația "Accesul interzis" și panou cu inscripția "Drum închis circulației publice".
Drumurile de exploatare nu apartin domeniului public!!!
"Drumurile de interes local aparțin proprietății publice a unității administrative pe teritoriul căreia se află și cuprind:

a) drumurile comunale care asigură legăturile între:
Modificări (1)

- reședința de comună și satele componente;

- oraș și satele care îi aparțin, precum și alte sate;

b) drumurile vicinale sunt drumuri ce deservesc mai multe proprietăți, fiind situate la limitele acestora;

c) străzile sunt drumuri publice din interiorul localităților, indiferent de denumire: stradă, bulevard, cale, chei, splai, șosea, alee, fundătură, uliță etc"
Drumul de exploatare nu este domeniul public, el apartine unui proprietar privat.