avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Drum de exploatare sau obligația mea de a face Drum ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Drum de exploatare sau obligația mea de a face Drum de servitute?

Buna ziua am o problema am cumparat un teren intravilan eu cu soțul meu de 1365m gol si cand am dus dosarul complet la primărie la urbanism ma trimis tot acolo sa fac o cerere pt.a mi se face nr.la poarta si primarul a sărit în sus la mine k e vina noastră k am cumparat terenul cică fara drum dar eu am pe cadastru terenului acel semn d.e.ce pot sa fac ?sa fac eu drumul sau trebuie să-l facă primăria?
Cel mai recent răspuns: opiniamea , utilizator 00:17, 15 Octombrie 2020
servitutea este un drept de trecere, obligatoriu, insa nu gratuit. Proprietarul fondului aservit trebuie sa asigure celui al fondului dominant, prin intelegere sau ca urmare a unui proces civil dreptul de trecere. daca vreti sa fie drum, il faceti dvs sau impreuna cu proprietarul. primaria se ocupa de domeniul public
BUNA ZIUA DECI D.E.DUPA CATE AM INTELES EU ESTE DRUM DE EXPLOATARE PE CARE TRECE TOATA LUMEA CARE ARE NEVOIE DE EL FARA A BLOCA BINEINTELES DRUMUL ADICA INTRA SI IES DE PE DRUMUL ACELA CARE E FACUT DOAR PAMANT SI ATAT K SA DAI LA DRUMUL PRINCIPAL.D.E.AM INTELES K NU ARE PROPIETAR.BUN EU FAC DRUMUL APOI PRIMARUL IMI VA DA NR.SI STRADA LA TEREN?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
al cui e drumul de acces? trebuie sa scrie ceva in cf
Drumul de exploatare nu este domeniul public, el apartine unui proprietar privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de acces (servitute) - obligatoriu sau optional ? Stanescu Mihai Stanescu Mihai O proprietate de 3500 mp, care a apartinut inainte de 1989 proprietarului GAMA, a ajuns sa fie impartita astazi intre doi proprietari, astfel : - 1000 mp ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog sa mă ajutați cu un răspuns la situația ... IuliaIR IuliaIR Bună ziua, va rog sa mă ajutați cu un răspuns la situația de mai jos. Suntem proprietarii unei jumătăți de duplex care se afla pe un teren comun unde ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere si bariera daniel_vasile daniel_vasile Buna ziua, Am cumparat un imobil cu servitute de trecere pe un teren.Acum proprietarul terenului vrea sa puna o bariera pe drum cu acces cu cartela platita ... (vezi toată discuția)