avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate romanasul

Activitate romanasul

Expertiza este la 250.000 EUR, facuta de evaluatorul bancii ! Grila minima insa la 450.000 EUR...
Concluzia: Statul castiga intotdeauna...restul este praf in ochi :(

Multumesc frumos pt. clarificari.
un mic ex:
Am o casa de vanzare in sect 2 construita inainte de anul 2000 cu teren aferent.
Conform ghidului notarial taxele de vanzare sunt urmatoarele:
Constructia 300 mp x 700 eur = 210.000 EUR
Teren 400 mp x 600 eur = 240.000 EUR

Eu vand proprietatea real la 220.000 EUR !!

Cu toate astea sunt obligat sa platesc taxe la 450.000 EUR .....Care este solutia legala sa platesc la pretul de vanzare si nu la grila?

Multumesc frumos anticipat ! :)

Fiind sub presiunea timpului, am gresit cand am platit la taxe si impozite ! Binenteles, asta nu este o scuza pentru o lege prost intocmita.
Impozitul nu era al meu, trebuiau sa mi-l intabuleze si sa se indrepte apoi impotriva fostului proprietar....
Este mai usor de evacuat fostul proprietar cand este intabulat pe numele tau !
Deci se pare ca nu exista o alta cale legala de a-mi recupera impozitul... ?
Daca nu-l platesti, nu-ti intabulezi dreptul de proprietate ! Nu-ti intabulezi dreptul de proprietate, fostul proprietar poate ataca licitatia si te blocheaza fara motiv frumusel 2 ani cu un proces...
Vanzarea imobilul a fost facuta prin executor judecatoresc. Dupa adjudecarea licitatiei, pentru a-mi intabula imobilul am fost nevoit sa achit acest impozit !

Fostul proprietar nu mai locuieste in tara, iar ANAF ar trebui sa se indrepte catre fostul proprietar pt. recuperare.....

Deci cum imi recuperez eu banuztii ? :)
Multumesc

Am cumparat un imobil la licitatie si achitat impozitul pe cladire datorat de fostii proprietari pt. a-l putea intabula....

Intrebare: Se pot recupera acesti bani ? Daca da, care ar fi calea.... Ma simt nedreptatit sa platesc un impozit ce nu-mi apartine...
Eu am achitat impozitul anul trecut pentru a putea intabula, exista vreo modalitate prin care as putea sa-l recuperez ...?
Multumesc in avans=D>
Răspuns la discuția Mostenire copil vitreg
Sa presupunem ca nu lasa testament, cat timp are dreptul fiul biologic sa vina sa-si ceara drepturile, el fiind plecat din tara definitiv ...
Răspuns la discuția Mostenire copil vitreg
procmarci a scris:

Ce intelegeti prin tata vitreg?
Sunteti infiat cu acte sau sunteti simplu fiu al sotiei acelui om?
Daca sunteti infiat, atunci la decesul tatalui...vitreg, veti mosteni alaturi de fratele dvs. vitreg si sotia supravietuitoare, adica mama dvs.
Altfel, dvs. nu aveti nici un drept decat la succesiunea mamei dvs.

Din pacate nu m-a infiat pentru ca nu ne-am gandit la asa ceva.... Cu toate astea este tatal meu de 30 ani.
Cum este posibil ca copilul lui legitim sa mai aibe dreptul la un bun dupa mai bine de 30 ani ...in ideea in care relatia lor este distanta, aproape nula !

Ridic aceasta pb. pentru ca relatiile dintre mine si tatal vitreg nu mai sunt asa bune si vroiam sa stiu ce drepturi am....:)