avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare impozit cladiri prin Adjudecare
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare impozit cladiri prin Adjudecare

Am cumparat un imobil la licitatie si achitat impozitul pe cladire datorat de fostii proprietari pt. a-l putea intabula....

Intrebare: Se pot recupera acesti bani ? Daca da, care ar fi calea.... Ma simt nedreptatit sa platesc un impozit ce nu-mi apartine...
Cel mai recent răspuns: romanasul , utilizator 21:06, 7 Iunie 2015
Este obligatia celui care pune in vanzare un bun imobil prin licitatie sa asigure adjudecatarului achizitionarea bunului liber de sarcini.
Discutati cu cel ce a organizat vanzarea.
Eventual va puteti intoarce impotriva lui in solidar cu fostul proprietar al bunului.
Vanzarea imobilul a fost facuta prin executor judecatoresc. Dupa adjudecarea licitatiei, pentru a-mi intabula imobilul am fost nevoit sa achit acest impozit !

Fostul proprietar nu mai locuieste in tara, iar ANAF ar trebui sa se indrepte catre fostul proprietar pt. recuperare.....

Deci cum imi recuperez eu banuztii ? :)
Multumesc

nu trebuia platit, trebuie sa va judecati cu ei pt a nu il plati, acuma ar trebui sa va indreptati impotriva fostului proprietar pt a-l recupera, ce sanse aveti cred ca stiti deja.
Daca nu-l platesti, nu-ti intabulezi dreptul de proprietate ! Nu-ti intabulezi dreptul de proprietate, fostul proprietar poate ataca licitatia si te blocheaza fara motiv frumusel 2 ani cu un proces...
Asta dacă ai cumpărat doar ca să vinzi. Potți locui în imobil și dacă nu ești intabulat.

Alte discuții în legătură

Act adjudecare laurentiu123456 laurentiu123456 Buna ziua , Am cumparat un imobil executat prin licitatie publica , am platit pretul integral ,mi sa eliberat cat si actul de adjudecare de catre BEJ ,iar ... (vezi toată discuția)
Apartament executat - plata impozit la intabulare dtztz dtztz Buna seara. Am dobandit un apartament la licitatie. In Actul de Adjudecare la un paragraf scrie \\" Prezentul act constituie [b]act de proprietate pt ... (vezi toată discuția)
Apartament scos la licitatie fara consultarea asociatiei de propietari cgugoasa cgugoasa Sunt presedintele unei asoc. de propietari: Propietarul unui apartament a disparut din locuinta de 2 ani, vecinii spun ca ar fi plecat cu familia in Italia; ... (vezi toată discuția)