Multumesc pt raspuns. Deci singura posibiltate de a investiga legalitatea actelor este chemarea in instanta.
Exista vreun temei legal ca procent din drumul de servitute sa fie vandut fara acordul tuturor proprietarilor catre o terta parte fara a se vinde si cota parte din bunul aservit?
Pai in cartea funciara am observat aceasta problema. Respectivul are 1% din drumul de servitute in urma contractului de vanzare cumparare xxxxx.
Asta e intrebarea mea cum pot intra in posesia acelui act sa vad ce notar a semnat o astfel de vanzare si pe ce baza legala. Actualul proprietar poate a cumparat de buna credinta, cel care a vandut si primul proprietar care si-a facut dezmembrare sunt vinovati de ilegalitati.
Bineinteles ca actualul proprietar nu o sa imi dea de bunavoie sa ii vad actele fara sa il chem in judecata. In cartea funciara nu se specifica notariatul la care s-a facut aceasta vanzare.
Drum de servitute - vanzare ilegala - cai de atac ??
Un lot de teren a fost impartit in un lot ca si drum de servitute si 5 loturi de casa pe partea stanga eu cumparand unul din loturi, impreuna cu procentul respectiv din drumul de servitute.
Dupa ani, am vazut cu stupoare ca un proprietar de pe partea dreapta a drumului are proprietate de 1% din acest drum. Eu banuiesc cine i-a vandut, din cartea funciara nu imi este prea este clar. (Fostul proprietar din dreapta avea lot cu acces prin partea sa stanga si si-a impartit imobilul in doua, o parte ramanand cu acces pe stanga si o parte pe la noi, el neavand proprietate)
Conform legii procente din drumul de servitute nu se pot vinde decat cu o parte din bunul principal sau cu acordul in unanimitate a tuturor proprietarilor.
Cum pot da de urma actelor, cine a facut aceasta vanzare si pe ce baze legale, eventual anulare?