avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Activitate victorianu

Activitate victorianu

Din pacate nu am reusit sa-i conving ca interpretarea lor a legii este gresita. A trebuit sa-mi fac buletin de bucuresti in locatia unde locuiesc si sa inmatriculez masina cu numar de Bucuresti ca sa pot obtine acel abonament. A fost un cosmar. Din cate am inteles au fost dati in judecata din aceasta cauza, dar nu va faceti sperante desarte. Aici este vorba de extrem de multi bani care intra anual la bugetul local si stim cum functioneaza justitia in aceste situatii...
Abonament parcare riverani in zona 1 Bucuresti.

Salut tuturor,

Ma confrunt cu o problema bizara in legatura cu acordarea abonamentelor pentru riverani in Bucuresti si as dori si parerea voastra. Am incercat sa-mi reinnoiesc abonamentul pentru luna aprilie si mi-a fost refuzat de catre CMPB pe motiv ca autovehicolul nu are numar de Bucuresti. Este vorba de noua lege intrata in vigoare la 1 martie 2023 unde scrie ca:

"În cazul tarifelor pe baza de abonament, pentru utilizatorii riverani:
• Abonamentul este valabil pentru persoane fizice cu domiciliul sau reședința adiacente parcajului, și care posedă autoturisme înmatriculate în București, sau utilizate în baza unor contracte de leasing, precum și în baza unor contracte de comodat;"

In luna martie mi-au acordat abonament pe baza acestei legi, In aprilie au interpretat diferit legea. Este legal asa ceva? Credeti ca legea se refera doar la masinile cu numar de Bucuresti?

In lege scrie "sau utilizate în baza unor contracte de leasing, precum și în baza unor contracte de comodat". Daca era vorba doar de masinile cu numar de Bucuresti nu credeti ca legea ar fi fost mai explicita in acest sens?



Si fotografia cu masina parcata: [ link extern ]
Update: exact cum am banuit, PL a venit in urma unui apel telefonic. MI-a confirmat agentul care a fost acolo cand am intocmit procesul verbal. Mi-a zis ca erau niste masini care blocau trecerea de pietoni. Individul a dat amenzi la gramada, inclusiv mie, care nu incurcan cu nimic pe nimeni, doar atingand trecerea de pietoni cu o roata.
Am depus contestatia la Judecatoria Sectorului 1 in care am atasat si o fotografie aeriana cu parcarile facute de Primarie in raza de 25 de metri in jurul trecerii de pietoni.
Puteti vedea imaginea aici: [ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Nevrie a scris:

Citeste aici ce spune legea: [ link extern ]

Citeste ce am scris mai sus.


btcomp a scris:

victorianu a scris:

In acest caz nu este vorba de obstructionarea vizibilitatii. Este o trecere de pieton pt o alee de bloc.


Nu contează unde e amplasată trecerea. Legea interzice parcarea mai aproape de 25 m de o trecere de pietoni. Punct! Dvs erați 1 cm pe trecere și trebuia să fiți la minim 25 metri de ea. Dar cum în țara asta legile sunt negociabile ca la talcioc și interpretabile ca un roman simbolist, e posibil orice.


In aceasta zona nu este respectata regula celor 25m de insasi primaria sectorului, care a amenajat in aceasta raza de 25 de m aproximativ 15 locuri de parcare platite. Din aceasta cauza in constatarea facuta de PL nu a fost trecut aceast lucru, ci doar faptul ca am parcat pe trecere.
In acest caz nu este vorba de obstructionarea vizibilitatii. Este o trecere de pieton pt o alee de bloc. Langa aceasta trecere sunt si locuri platite de parcare. Cel mai probabil este o razbunare pentru ca in acel loc parcheaza de obicei un taximetrist si deh, am parcat pe locul lui, desi e un loc nemarcat. Pacat ca nu pot atasa o fotografie la aceasta postare.
Buna Seara.
Am primit o amenda de la PL pentru parcare neregulamentara pe trecerea de pietoni cf. prevederilor art. 143 a 142 e din RAOUG 195/2002 / OUG 195/2002.
Mentionez ca masina era parcata de fapt langa trecerea de pieton, si doar o roata a masinii atingea 1 cm din trecere (repet, UN CENTIMETRU). Masina era parcata langa un trotuar de bloc si nu afecta in nici un fel circulatia/vizibilitatea masinilor sau a pietonilor.

Intentionez sa contest aceasta amenda. Ce ma sfatutiti?

Va multumesc!