Ma confrunt cu o problema bizara in legatura cu acordarea abonamentelor pentru riverani in Bucuresti si as dori si parerea voastra. Am incercat sa-mi reinnoiesc abonamentul pentru luna aprilie si mi-a fost refuzat de catre CMPB pe motiv ca autovehicolul nu are numar de Bucuresti. Este vorba de noua lege intrata in vigoare la 1 martie 2023 unde scrie ca:
"În cazul tarifelor pe baza de abonament, pentru utilizatorii riverani:
• Abonamentul este valabil pentru persoane fizice cu domiciliul sau reședința adiacente parcajului, și care posedă autoturisme înmatriculate în București, sau utilizate în baza unor contracte de leasing, precum și în baza unor contracte de comodat;"
In luna martie mi-au acordat abonament pe baza acestei legi, In aprilie au interpretat diferit legea. Este legal asa ceva? Credeti ca legea se refera doar la masinile cu numar de Bucuresti?
In lege scrie "sau utilizate în baza unor contracte de leasing, precum și în baza unor contracte de comodat". Daca era vorba doar de masinile cu numar de Bucuresti nu credeti ca legea ar fi fost mai explicita in acest sens?
Din pacate nu am reusit sa-i conving ca interpretarea lor a legii este gresita. A trebuit sa-mi fac buletin de bucuresti in locatia unde locuiesc si sa inmatriculez masina cu numar de Bucuresti ca sa pot obtine acel abonament. A fost un cosmar. Din cate am inteles au fost dati in judecata din aceasta cauza, dar nu va faceti sperante desarte. Aici este vorba de extrem de multi bani care intra anual la bugetul local si stim cum functioneaza justitia in aceste situatii...