avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate MARA43

Activitate MARA43

Răspuns la discuția DUPA DIVORT, APARTAMENTUL?
El a cumparat ap.inainte de casatorie cu banii castigati in strainatate, dar fiindca atunci era sistemul de vize, si el nu era in regula cu actele, a trimis banii intr-un cont pe numele sorei lui si ea a cumparat ap.pe numele ei.Asta s-a intamplat inainte ca el sa se casatoreasca si inainte ca el sa-si cunoasca viitoarea sotie. Cand a venit in tara s-a casatorit cu o ea care deja avea un copil , dar pe certificatul de nastere nu era nici un nume la tata.Dupa casatorie el a declarat ca o recunoaste pe fiica ei drept fata lui si s-a inregistrat la starea civila in certificat . Dupa catva timp (4ani) ei s-au gandit sa treaca ap pe numele lor si au facut contr. de vanzare cump.cu sora lui.
Acum ea a introdus actiunea de divort si ii cere jumatate din ap. s-au il ameninta ca il despagubeste si il scoate din ap.
Mentionez ca ea nu a contribuit cu nimic la cump.ap. Daca nu se ajunge la o intelegere , el e dispus sa mearga pana unde se poate ca sa-si apere interesele dar nu accepta ca ea sa primeasca ceva din ap. El vrea sa faca cerere reconventionala sa ceara divortul din culpa ei exlusiva si in partaj sa dovedeasca cu martori cum a fost si cu ap. Chiar s-a pus problema ca sa ceara un proces de paternitate, si sa dovedeasca ca nu este fata lui. Si exista si martori ca ea este o femeie de moravuri usoare, si a calcat pe de laturi de mai multe ori.Si in momentul de fata desi a declarat ca sta in domiciliul conjugal ea sta in alt oras cu altcineva si fata si-a inscris-o la scoala tot acolo. El momentan este la lucru in strainatate. Sper ca sunt suficiente date sa va puteti formula o parere. Cu stima !
Răspuns la discuția DUPA DIVORT, APARTAMENTUL?
Multumesc tuturor pentru amabilitate!
Imobilul s-a cumparat din banii lui castigati in strainatate, are extrase de cont cum i-a trimis banii sorei.
Nu erau impreuna cand s-a cumparat ap., nici nu se cunosteau. Mai tarziu le-a facut cunostinta sora ,ele lucrau impreuna pt.un salariu minim. Fetita era a ei , nu este fata lui dar el s-a inregistrat in locul gol din certificat.
Am cerut ieri si parerea unui avocat , prezentadu- problema , zice ca ar fi sanse sa demonstreze in procesul de partaj ca el a cumparat ap.
Nu stiu ce sa zic, oricum e nevoie de mai multe pareri.
Eventual il citeaza si pe notarul la care au facut c.v.c , ca sora vroia sa-i faca donatie dar nu s-a putut din cauza ca ea are copii. Oricum , astept si sfaturile si sugestiile dvs! Multumesc!
o rugaminte , va rog!
1999- [el] , prin sora lui si pe numele ei , cumpara un apartament , il mobileaza , aranjeaza ....
2000- se casatoreste cu [ea]...#-o..
2001- ii recunoaste fetita de 6 ani, inregistrandu-se la rubrica , tatal.......
2005- el doreste sa-si intabuleze apartamentul pe numele lui si face cu sora contr.de vanzare cump, ap. devenind oarecum bun comun......
2008- [ea] inainteaza actiune de divort - culpa comuna, incredintarea minorei (pensie alimentara) - termen 07.10.2008
dar spune ca are pretentii la jumatate din ap. sau ca-l despagubeste si-l da afara.
inca nu e proces de partaj, el ar fi de acord cu divortul dar numai daca ea renunta la pretentii privitor la ap.
intrebare :
data fiind situatia , ar putea el dovedi cu martori ca a fost singurul care a contribuit la cumpararea apartamentului, asa incat sa nu se partajeze?
multe multumiri....

:offtopic: Va rog sa nu mai redactati mesaje cu litere mari, parca ati tipa la noi... Aici folosim puterea argumentului si nu a marimii literelor.
In plus, mesajele mai lungi de acest gen sunt obositoare de urmarit. Puteti sa consultati in acest sens si Regulamentul de postare, aici: www.avocatnet.ro/content/tag...
Ati incalcat punctul 1.2 din acest regulament care spune:"1.2. Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum."
Va multumesc pentru intelegere.
Daca srl -ul respectiv este asociat intr-o alta societate, are dreptul sa crediteze in calitate de asociat.
SE POT APLICA COTE DIFERENTIATE IN FUNCTIE DE TIPUL CONTRACTULUI SI DE INTELEGEREA DINTRE PARTI. TREBUIE STIPULATA IN CONTRACT COTA DE IMPOZITARE RETINUTA LA SURSA.
REGLEMENTARI LEGALE , LEGEA 571/2003 ; CODUL FISCAL ART.52, ART58, ART.81, OMFP 80/2007
DE EXEMPLU : LA CONTRACTELE CU NEREZIDENTII , OBLIGATORIU COTA DE 16% CU RETINERE LA SURSA
LA CONTR. CU CARACTER OCAZIONAL SE UTILIZEAZA DE OBICEI 16% RETINERE LA SURSA DAR NU E OBLIGATORIU DIN PUNCT DE VEDERE AL ANGAJATORULUI AR FI BINE SA RETINA SI SA VIREZE 10% ,DIFERENTA O VA PLATI ANGAJATUL.
DIN PUNCT DE VEDERE AL ANGAJATULUI CEL MAI BINE AR FI SA I SE PLATEASCA TOATA COTA DE IMPOZIT, ALTFEL EL RAMANE DATOR CU DIFERENTA.
DAR IN TOATE CAZURILE COTA FINALA ESTE DE 16% , SI IN FUNCTIE DE INTELEGERE O PLATESTE UNUL SAU ALTUL.
OBLIGATORII ...DECLARATIILE INFORMATIVE FACUTE LA FINANTE IN BAZA CARORA SE FACE IMPUNEREA LA PERSOANELE FIZICE. EXCEPTIE FAC CONTRACTELE CU RETINERE 16% UNDE ANGAJATORUL DEPUNE ,RETINE SI VIREAZA IMPOZITUL IN LUNA URMATOARE RETINERII.