avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Acordare de imprumuturi fara dobanda de catre o SRL
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Acordare de imprumuturi fara dobanda de catre o SRL

Intrebarea mea e daca acest fapt poate constitui infractiunea de evaziune fiscala.
Cel mai recent răspuns: MARA43 , utilizator 16:52, 22 August 2008
O societate poate desfasura numai activitățiile prevăzute în actul constitutiv, creditarea este o activitate specifica institutiilor bancare.
OU99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, art 5 prevede:
,,(1)Se interzice oricărei persoane fizice, juridice sau entitate fără personalitate juridică, ce nu este instituţie de credit, să se angajeze într-o activitate de atragere de depozite sau de alte fonduri rambursabile de la public, într-o activitate de emitere de monedă electronică ori într-o activitate de atragere şi/sau gestionare de sume de bani provenite din contribuţiile membrilor unor grupuri de persoane constituite în vederea acumulării de fonduri colective şi acordării de credite/împrumuturi din fondurile astfel acumulate pentru achiziţionarea de bunuri şi/sau servicii de către membrii acestora.,,
Ghola are dreptate, insa trebuie avut in vedere faptul ca "activitatea de atragere" presupune o activitate relativ continua, nu o operatiune singulara. Daca societatea da un imprumut si prin asta nu fraudeaza creditorii si nu isi creeaza imposibilitate de plata, atunci cred ca e ok.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2008
ContSters20980, utilizator
Andreea Lisievici a scris:

Ghola are dreptate, insa trebuie avut in vedere faptul ca "activitatea de atragere" presupune o activitate relativ continua, nu o operatiune singulara. Daca societatea da un imprumut si prin asta nu fraudeaza creditorii si nu isi creeaza imposibilitate de plata, atunci cred ca e ok.


Credeti ca e ok, sau afirmatia are un temei legal??
Este o problema de interpretare, nu am cum sa va dau un text legal care sa transeze problema.
Daca srl -ul respectiv este asociat intr-o alta societate, are dreptul sa crediteze in calitate de asociat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea de imprumuturi fara dobanda de catre un srl Alexandraaaa Alexandraaaa Problema mea sta in felul urmator: Un SRL acorda imprumuturi fara dobanda unor pers fizice si juridice, fara sa aiba in obiectul de activitate acordarea de ... (vezi toată discuția)
Imprumutul de bani intre firme kunder1 kunder1 Cm pot sa imprumut zilnic,din firma mea o alta firma, cu sume de pana la 5000 ron si apoi o data la 30-45 zile sa imi factureze un bun de o de o valoare ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi intre societati cristina1980 cristina1980 buna ziua, o intrebare scurta pentru cine ma poate indruma si pe mine cu un sfat . am doua companiii dar asociatii sunt diferiti, vreau sa fac un imprumut ... (vezi toată discuția)