avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Activitate Simy1984

Activitate Simy1984

Nu am divortul, doar separarea si custodia.

Emilika40 a scris:

Nu vă trebuie avocat.
Hotărârile pronunţate într-unul din statele membre ale Uniunii Europene vor fi recunoscute de plin drept in România, în conformitate cu prevederile Tratatului pentru instituirea Comunitatii Europene, fără a mai fi necesară recunoaşterea acestora de către tribunalul competent şi se vor înscrie în registrele de stare civilă numai cu avizul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.

Cine v-a zis de la ambasadă/consulat greșește. Trebuie doar să înscrieți divorțul după procedura de aici:
[ link extern ]
Citiți cu atenție și o să înțelegeți. Iar când mergeți iar la ei arătați-le ce scrie chiar pe site-ul lor.

Buna ziua, am obtinut custodia totala a copilului in Italia. Baiatul este nascut aici. Vreau sa ii fac pasaportul, si de la ambasada mi s-a spus ca trebuie sa fie recunoscuta custodia si in Romania. Am trimis documentele mamei mele pt a face demersurile necesare, doar ca i s-a spus ca nu trebuie facuta nici o recunoastere si ca sunt ok asa, insa in ambasada in italia mi-a zis ca trebuie recunoscuta. Ce trebuie sa fac ca sa ii pot face pasaportul?
Am obținut custodia totala a copilului in Italia. As vrea sa ii fac pașaport român la ambasada dar mi-a spus ca trebuie recunoscuta custodia si in Romania. La ce se referă? Cum trebuie sa procedez? Copilul este născut si crescut in Italia. Ce demersuri tb făcute?