avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am obtinut custodia totala a copilului in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am obtinut custodia totala a copilului in Italia. ...

Buna ziua, am obtinut custodia totala a copilului in Italia. Baiatul este nascut aici. Vreau sa ii fac pasaportul, si de la ambasada mi s-a spus ca trebuie sa fie recunoscuta custodia si in Romania. Am trimis documentele mamei mele pt a face demersurile necesare, doar ca i s-a spus ca nu trebuie facuta nici o recunoastere si ca sunt ok asa, insa in ambasada in italia mi-a zis ca trebuie recunoscuta. Ce trebuie sa fac ca sa ii pot face pasaportul?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:00, 15 Februarie 2021
Incercati sa angajati avocat ca sa va preia cazul.
Trebuie vazute inscrisurile de avocat si apoi se va ocupa de caz.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu vă trebuie avocat.
Hotărârile pronunţate într-unul din statele membre ale Uniunii Europene vor fi recunoscute de plin drept in România, în conformitate cu prevederile Tratatului pentru instituirea Comunitatii Europene, fără a mai fi necesară recunoaşterea acestora de către tribunalul competent şi se vor înscrie în registrele de stare civilă numai cu avizul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.

Cine v-a zis de la ambasadă/consulat greșește. Trebuie doar să înscrieți divorțul după procedura de aici:
[ link extern ]
Citiți cu atenție și o să înțelegeți. Iar când mergeți iar la ei arătați-le ce scrie chiar pe site-ul lor.
Trebuie ca sentinta sa va fie recunoscuta de catre tribunal in procedura exequatorului. Demarati urgent demersrile caci dureaza destul de mult intreaga procedura, mai ales daca domiciliul tatalui este in strainatate.

Va trebuie sentinta apostila si tradusa, precum si certificatul prevazut la art 39 Regulamentul (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului din 27 noiembrie 2003 privind competența, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești, de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1347/2000.

Recunoasterea directa este valabila doar in materia starii civile nu si a drepturilor parintesti.
Nu am divortul, doar separarea si custodia.

Emilika40 a scris:

Nu vă trebuie avocat.
Hotărârile pronunţate într-unul din statele membre ale Uniunii Europene vor fi recunoscute de plin drept in România, în conformitate cu prevederile Tratatului pentru instituirea Comunitatii Europene, fără a mai fi necesară recunoaşterea acestora de către tribunalul competent şi se vor înscrie în registrele de stare civilă numai cu avizul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.

Cine v-a zis de la ambasadă/consulat greșește. Trebuie doar să înscrieți divorțul după procedura de aici:
[ link extern ]
Citiți cu atenție și o să înțelegeți. Iar când mergeți iar la ei arătați-le ce scrie chiar pe site-ul lor.

Separația în fapt de 2 ani conform legii italiene nu se ia în seama în România.
V-am spus ca trebuie văzute actele de avocat.
Daca avocatii erau inutili se desfiintau.
Unii își pierd casele pentru ca nu apelează la avocati.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Am obținut custodia totala a copilului in italia. as vrea sa ... Simy1984 Simy1984 Am obținut custodia totala a copilului in Italia. As vrea sa ii fac pașaport român la ambasada dar mi-a spus ca trebuie recunoscuta custodia si in Romania. ... (vezi toată discuția)
Transcrierea in romania a actului de separare, divort gabriela suardi gabriela suardi Cum se procedeaza in cazul unui divort facut in Italia? Cum si cand vine recunoscut in Romania. Daca separarea a fost facuta legal la tribunal dar divortul se ... (vezi toată discuția)
Pasii urmat inregistrare sentinta divort spania in romania.certificat ... vacaru cornelia vacaru cornelia pasii urmat inregistrare sentinta divort spania in Romania.Certificat casatorie transcris la primaria de domiciliu. (vezi toată discuția)