avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am obținut custodia totala a copilului in Italia. As ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am obținut custodia totala a copilului in Italia. As vrea sa ...

Am obținut custodia totala a copilului in Italia. As vrea sa ii fac pașaport român la ambasada dar mi-a spus ca trebuie recunoscuta custodia si in Romania. La ce se referă? Cum trebuie sa procedez? Copilul este născut si crescut in Italia. Ce demersuri tb făcute?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 15:45, 29 Octombrie 2020
Normal hotararea se recunoaște automat depinde insa de ce scrie efectiv în hotarare.consultati un avocat sa vadă hotararea si cum se poate rezolva
Da, traduceți hotararea in limba română și mergeti cu ea la avocat ca sa vadă care este problema.
Este posibil.sa fie necesar sa va reprezinte si in fata autorităţilor române.
Potrivit art. 21 alin. 1 din Regulamentul 2201/2003, hotărârile judecătoreşti în materia divorţului şi în materia exercitării autorităţii părinteşti pronunţate într-un stat membru se recunosc "ope legis" în celelalte state membre fără a fi necesar să se recurgă la vreo procedură, cazurile în care se poate refuza recunoașterea, fiind necesară parcurgerea exequaturului fiind cele statornicite de art. 23 al aceluiași Regulament...
Contractați servicii avocațiale de consultanță pentru a vă edifica!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am obtinut custodia totala a copilului in italia. ... Simy1984 Simy1984 Buna ziua, am obtinut custodia totala a copilului in Italia. Baiatul este nascut aici. Vreau sa ii fac pasaportul, si de la ambasada mi s-a spus ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea beti66 beti66 BUNA ZIUA, IN URMA DIVORTULUI FACUT IN SPANIA , AM OBTINUT CUSTODIA COPILULUI .( ATAT EU CAT SI COPILUL SUNTEM REZIDENTI SPANIOLI ) . CONFORM ... (vezi toată discuția)
Certificat divort european kraun kraun Buna ziua, Am nevoie de anexele I si II prevazute de regulamentul 2201/2003 al CE art 39 cu care pot sa inregistrez in Italia divortul avenit in Romania . ... (vezi toată discuția)